Deze virtual reality toepassingen voelen in 2020 al futuristisch

Dat de wereld zich in een rap tempo ontwikkelt is één ding wat zeker is. Want als we toch kijken naar de virtuele wereld. Wat er vandaag de allemaal mogelijk is op het gebied van virtual reality, dan voelt het toch al bijna alsof we in het jaar 2500 leven.  In deze blog nemen we de bijzonderste toepassingen door.

  1. Virtueel op reis

We willen allemaal de wereld ontdekken, maar niet elke portemonnee is daar goed op ingespeeld. Maar wil jij wel tussen de leeuwen rennen, zwemmen dus de mooiste vissen en op zoek in de jungle naar de spannendste insecten? Dan kun je vandaag de dag ook op reis met Discovery Chanel. Zij hebben namelijk een VR-optie ontwikkelt dat jou mee neemt op de mooiste reizen. Bijna alsof je er zelf bent!

  1. Op gaan in het nieuws

Virtual reality kan ook ingezet worden voor meer serieuzere zaken. Bijvoorbeeld om het nieuws dichtbij te halen. Hierdoor zie je dat al veel journalistieke instellingen, zoals The New York Times VR inzet om het nieuws nog dichterbij te halen. Tijd en perspectief is immers heel belangrijk voor eerlijke nieuwsgaring. Maar door het van dichtbij te zien, kun je ook beter je eigen referentiekader creëren.

  1. Onderwijs

Dat leren uit de boeken steeds minder populair wordt, blijkt wel uit het feit dat steeds meer scholen VR inzetten om scholieren en studenten slimmer te maken. Denk bijvoorbeeld aan studenten Geneeskunde. Wat zou het betekenen voor de medische wereld als we studenten niet meer op mensen hoeven te laten oefenen, maar dat we ze VR kunnen opleiden? Dat betekent dat je in een kortere tijd meer kunt doen. Maar ook basisschoolleerlingen kun je op deze manier meer van de wereld meegeven.

  1. Vergaderen door middel van VR

Werk jij met mensen vanuit de hele wereld? Hoe mooi is het dan om samen te vergaderen. Natuurlijk gebeurt dit nu ook al telefonisch of via een webcam. Maar VR gaat verder. Je kunt namelijk plaats nemen in een virtuele ruimte, waardoor je elkaar veel beter kunt spreken. Alsof jullie daadwerkelijk in dezelfde ruimte zitten en niet stiekem duizenden kilometers van elkaar verwijderd bent.