Beste Gaming PC 2023: Top Gaming Computers van 2023

Last Updated on: 13th januari 2023, 10:06 am

Een gamer die zichzelf een beetje serieus neemt, kiest alleen de crème de la crème van de apparatuur. Zeker wie het gamet op hoog niveau, heeft een pc nodig die de meest geavanceerde spellen en intensief gebruik kan bijbenen. Maar het aanbod is enorm en het is moeilijk om een goede keuze te maken. Daarom presenteren wij: de vijf beste gaming pc’s van 2023.

9 Beste gaming computers van dit moment:

Ook dit jaar zijn er weer een aantal gaming pc’s die enorm goed verkopen. Wij hebben de beste gaming computers op een rij gezet zodat jij gewoon gemakkelijk kan kiezen.

1. Lenovo Legion T5 26 AMR5

Deze game computer zal je meteen opvallen wanneer je hem ziet. Dit komt natuurlijk door de mooie kleuren die zijn ingebouwd in de pc. Hij heeft een 32 GB intern werkgeheugen wat enorm is. Maar hierdoor kan je wel altijd je spellen blijven spelen. Daarnaast heeft hij een AMD Ryzen 9 processor en een supersnelle videokaart van Nvidia GeForce RTX 3070 Ti. Dit met één TB aan opslag maakt het een ultieme game computer

2. HP Victus TG02

Wil jij liever een strak design computer en hou je niet zo van al die gekke kleurtjes? Dan ben je met de HP Victus helemaal goed uit. Zo is hij een stuk minder duur dan andere game computers. Maar hij biedt precies wat jij nodig hebt. Denk aan een AMD Ryzen 7 processor en 16 GB werkgeheugen. Veel computers hebben meer, maar dit heb je praktisch nooit nodig. Deze zit dus precies op de goede limieten.

3. Corsair One i160

Sinds Corsair One een paar jaar geleden op de markt kwam, is het merk niet meer weg te denken uit de top van de gaming pc’s. En Corsair is zich continu blijven vernieuwen. Inmiddels hebben we te maken met de Corsair One i160. Die met de Nivida Turing graphics en de Intel Coffee Lake Refresh-processor, garant staat voor de allerbeste gamingbeleving. De desktop kan moeiteloos 4K-gaming aan, is extreem krachtig en heeft een prachtig design. Zijn er ook nog minpunten te noemen? Ja, helaas wel. Je moet er een flinke duit voor in het zakje doen. De Corsair One i160 gaat voor niet minder dan een kleine vierduizend euro over de toonbank.

4. HP Omen Desktop PC

Nvidia GeForce GTX 2080 Ti, 64GB RAM en 2 terabyte opslag. Het zijn zomaar wat data waar menig gamerhart sneller van gaat kloppen. De HP Omen Desktop PC heeft het allemaal. Deze gaming pc is extreem krachtig, gemakkelijk te configureren en aan te vullen met extra opties. Hoewel het design niet perse de schoonheidsprijs verdient, is deze pc alles wat je nodig hebt voor het spelen van AAA-games. Dat maakt het zowel voor de casual, als de hardcore gamer bijzonder geschikt. En extra fijn: je koopt de HP Omen Desktop PC al voor minder dan 2.000 euro. Dat is de overweging zonder meer waard!

5. Alienware Aurora R8

De Alienware Aurora R8 is opnieuw een desktop met een prijskaartje waar je steil van achterover valt. Zeker wanneer je gaat voor de meest uitgebreide functies. Toch ranken de experts deze pc op de derde plaats. “Deze knaller van een gamingmachine biedt de nieuwste en beste technieken, levert een meeslepende game-ervaring en is verpakt in een stoer uitziend chassis met aantrekkelijke RGB-verlichting”, zo valt te lezen op Amerikaanse websites. Mede daarom is de Aurora R8 ook de beste keus voor iedereen die meer dan zomaar een casual gamer is en die een installatie nodig heeft voor 1440p en 4K-gaming.

6. Intel Hades Canyon NUC

Een goede optie voor gamers met een kleinere portemonnee is de Intel Hades Canyon NUC. Deze pc kost zeven- tot achthonderd euro en daarvoor krijg je echt alles wat je nodig hebt. Behalve kostenbesparend, is dit ontwerp ook ruimtebesparend, want de NUC is relatief heel erg klein. Ondanks de grootte bevat het alle kracht die je van een gaming pc mag verwachten. Met onder andere de achtste generatie Intel Core i7-processor en ADM Radeon-graphics. Het enige nadeel? Je moet voor je eigen RAM, opslag en besturingssysteem zorgen. Maar zelfs dan ben je nog een stuk goedkoper uit!

7. HP Omen Obelisk

Het rechthoekige monster. Zo wordt de HP Omen Obelisk ook wel genoemd. En die bijnaam heeft hij niet zomaar gekregen: deze desktop is ongelofelijk krachtig en beschikt over een vermogen waar vrijwel iedere gamer er genoeg aan heeft. Wie kiest voor de budgetoptie moet genoegen nemen met gemiddelde instellingen. Maar er zijn ook duurdere opties met meer toepassingen. Overigens is de Omen Obelisk slechts twee upgrades verwijderd van de Ultra of Max en heeft deze desktop een meer dan fraai design. Daarom is deze gaming pc, wat de experts betreft, echt elke euro waard.

8. Pcman Game pc force intel i5-9400 Nvidia GTX 1650 16GB Windows 10 Pro

Laat je door deze lange naam niet afschrikken, want deze gaming pc staat terecht in deze lijst. Met de ingebouwde Nvidia GeForce GTX 1650 videokaart wordt een geheugen gegarandeerd van wel 4096 MB. Dit prachtige apparaat komt helaas wel met een behoorlijk prijskaartje van 749 euro. Maar, geloof ons dat is het helemaal waard. Spellen zoals battle royal fortnite league legend world warcraft sims minecraft zijn geen enkel probleem op deze pc. Deze pc heeft alles waar je gamers hart sneller van gaat kloppen!

9. Ryzen 5 allround game PC

Deze gaming PC heeft enorm goede reviews van gebruikers. Gamers zijn vaak best kritische en zullen niet zomaar goede cijfers geven. Juist daarom is het opvallend dat deze gaming PC zo ontzettend goed scoort op de markt. Hij is voorzien van 16gb werkgeheugen en werkt op een AMD Ryzen 5 3600, 6 cores processor. Zeker het geld waard als je het ons vraagt. Of je nu online Fortnite wil spelen of niet wil dat je computer vastloopt bij World of Warcraft! Met deze online gaming pc weet je zeker dat je goud in huis haalt. De Ryzen 5 allround Game PC staat voor ons hoog in de lijst.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming pc?

1. CPU

Als je een gaming pc gaat kopen, zijn er een aantal kenmerken waar je op moet letten. Allereerst is de CPU belangrijk. Dit is de processor van je computer en wordt in het Nederlands ook wel de ‘centrale verwerkingseenheid’ genoemd. Hoe sterker deze is, hoe meer intensieve games een computer aan kan zonder vast te lopen.

2. Graphics

Dan heb je nog de graphics van een desktop. Deze hebben een grote invloed op de weergave van de beelden. Hoe kleurrijk, gedetailleerd en helder wordt de game afgespeeld? Onderschat dit element niet. De graphics doen echt alles met de spelbeleving en brengen games echt tot leven.

3. Ram

RAM staat voor random-acces memory is een snel overschrijfbaar type geheugen dat wordt gebruikt in chiptechnologie, en dús in desktops. Dit wordt ook wel gezien als het werkgeheugen dat het besturingssysteem ter beschikking heeft om taken uit te voeren. Hoe groter dit geheugen is, hoe sneller je computer kan werken.

4. Storage

Tot slot is de storage – de opslagruimte – van groot belang. Hierbij het je de keuze uit twee systemen. HDD, dat vaak voordeliger is. En SSD, dat tot wel vier keer sneller en stiller is. Allebei zijn het interne opslagsystemen die jouw games kunnen dragen. Hoe meer geavanceerde games je speelt, hoe meer ruimte die innemen en hoe groter je opslag dus moet zijn.