Dit zijn de beste bestelbusjes van 2020 voor je nieuwe zaak

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen voor zichzelf begonnen en die trend lijkt zich nog wel even voort te zetten. Als ondernemer moet je veel dingen zelf regelen, zoals je vervoer. Heb je net je eigen bedrijf gestart of ga je dit binnenkort doen? En zoek jij nog een bestelbusje voor je nieuwe zaak? Lees dan snel verder voor de beste bestelbusjes om aan te schaffen in 2020 !

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is de bestverkochte bestelbus van 2019, en dat is niet voor niets. De Duitse kwaliteit van Volkswagen zorgt ook bij de Caddy voor een betrouwbare bestelbus. En de investering maak je niet voor niets, de auto heeft bij verkoop een bewezen hoge restwaarde. Dat moet menig ondernemer aanspreken! Wel is het ook de duurste in zijn klasse. Daarvoor krijg je wel een ruime bestelwagen met behoorlijk wat vermogen, zodat deze ook op de snelweg lekker mee kan komen. Voor extra luxe betaal je trouwens extra, standaard is de Caddy erg sober uitgerust.

Vergeet trouwens niet om je bestelbusje ook meteen te verzekeren. Online sluit je snel en makkelijk een bestelautoverzekering af. Net als privé is het zakelijk verplicht om je auto te verzekeren voor minimaal wettelijke aansprakelijkheid.

Ford Transit

De Ford Transit heeft twee modellen die het goed doen bij ondernemers: de compacte Connect en de wat ruimere Custom. Beide modellen zijn ideaal als klusbus, waarbij de laatste wel ruimer is. de Ford bestelwagens zijn ruim, robuust en voor een kleine extra bijbetaling voorzien van behoorlijk wat luxe. Heb je echt een kleine bestelwagen nodig, dan is de Transit Courier een betaalbare oplossing. Wel is dit de kleinste in zijn klasse. De motoren van de Transit-modellen presteren prima en hebben ook een prima verbruik.

Fiat Fiorino

Dit is veruit de goedkoopste bestelbus in zijn klasse. Daarvoor krijg je dan wel alleen de basis, de uitrusting is karig te noemen. Maar extra’s kun je erbij kopen, en als prijs een ding is, zit je met de Fiorino wel goed. Ondanks de geringe lengte van het busje, maakt de breedte en hoogte veel goed, je hebt hier een laadvermogen van 2500 liter en hij kan ruim 600 kilo lading aan, dat is fors voor een kleine bestelbus. Dankzij een relatief krachtige motor en een laag eigen gewicht, kan de Fiorino goed meekomen in het stadsverkeer en is hij ook comfortabel op de snelweg.

Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz heeft de naam duur te zijn, toch is de Citan één van de goedkopere bestelbusjes. Tenminste, als je de standaard Economy-uitvoering neemt. Wil je meer luxe, dan betaal je hier ook meteen voor. De Citan is vrij ruim in vergelijking met de concurrentie en heeft een krachtige motor. Bovendien is het één van de weinige bestelbusjes die met een automaat verkrijgbaar is.

Er zijn nog veel meer bestelbusjes en grotere bedrijfsauto’s te krijgen. Waar je vooral rekening mee moet houden, is met de laadruimte. Deze kan enorm verschillen tussen de verschillende modellen, zelfs binnen één klasse. Bovendien is luxe op een bedrijfswagen eigenlijk nergens standaard. Wil je airco, navigatie, mooie velgen of lekkere stoelen, dan moet je daar in vrijwel alle gevallen voor bijbetalen. Tenzij je dat natuurlijk allemaal niet nodig hebt, dan betaal je er ook niet voor, wel zo lekker!