Waar in Nederland kun je het goedkoopst tanken?

Het liefst willen we zo goedkoop mogelijk door het leven heen natuurlijk. Althans er zijn genoeg dingen waar we geld aan willen uitgeven. De sportschool, een snelle auto of een mooi huis. Maar de benzine of diesel die in die auto gaat. Dat is natuurlijk een bijzaak. Daar wil je niet te veel jouw geld naartoe laten gaan. Daarom in deze blog: waar in Nederland kun je het goedkoopste tanken? En we geven antwoord op hoe je het goedkoopste kunt tanken?

Maar eerst antwoord op de hamvraag. Waar tank je op dit moment het goedkoopste in Nederland? Wie Euro 95 tankt doet dat op dit moment het goedkoopste in IJmuiden. Daar betaal je 1,399 voor een liter. Dit is een Tango. Ook de nummer 2 en 3 zijn een Tango tankstation. Maar die staan in Heemstede en Hoofddorp.

Voor wie diesel wil tanken

Tango IJmuiden is sowieso de goedkoopste. Ook wanneer je diesel tankt, ben je hier het minste kwijt. Voor slechts 1,059 euro per liter. De nummer 2 is de Makro in Amsterdam en de nummer 3 de Tango weer in Heemstede.

5 tips om goedkoop te tanken

Leuk, natuurlijk voor als je in die omgeving woont. Maar hoe kun je nou goedkoop tanken als je in de rest van Nederland woont? We geven je graag nog een paar tips om goedkoop te tanken!

  1. Tank liever niet op de snelweg

Dit weten we natuurlijk stiekem al een beetje. Maar tanken in een dorp is veel goedkoper dan wanneer je aan de snelweg je auto volgooit. Het kan vaak al snel 0,15 cent op een liter schelen. Dus dat verschil zie je echt wanneer je gaat afrekenen. Je kan bijvoorbeeld ook een tankpas aanvragen. Je kan dan kiezen welke tankstations je wel of niet wil meenemen hierin.

  1. Check Google voor de goedkoopste plek

Goedkoop tanken en dan je plaatsnaam is een goede zoekterm om in te typen op Google. Zo vertelt Google je direct waar je het goedkoopste kan tanken bij jou in de buurt. En het schilt voor jou weer rondjes rijden. Je kan ook de app Jip downloaden. Deze vertelt je de actuele benzineprijzen bij jou in de buurt en wijst je direct de weg.

  1. Tank op zaterdag

Op zaterdag geven veel tankstations korting, omdat er dan meer wordt getankt. Voordeliger voor jou dus. Tank nooit op maandag, dan zijn de prijzen het hoogst.