Vrouwending? Nee, helft mannen schijnt seksspeeltjes te gebruiken

Last Updated on: 17th december 2019, 11:37 am

Het verbaast niemand vandaag de dag meer dat een vrouw een vibrator in haar nachtkastje heeft liggen. Zonder vaste sekspartner is het helemaal niet gek dat seksuele stimulatie ergens anders gezocht wordt. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het minstens zo normaal is voor mannen om seksspeeltjes te gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat de helft (!) van de mannen in Nederland seksspeeltjes schijnt te gebruiken? In dit artikel vertellen wij je er alles over.

Het tijdschrift FHM deed in 2015 onderzoek naar het seksleven van Nederlandse mannen. Van de 5.255 mannen die ondervraagt zijn, had 56% aangegeven wel een een vibrator of dildo te gebruiken. 62% van deze mannen geeft als voornaamste reden edit seksspeeltje te gebruiken dat het hun seksleven beter maakt. Of ze dit zelf gebruiken? De verwachting is dat het in het onderzoek vooral gaat om heteroseksuele mannen die de seksspeeltjes gebruiken in combinatie met hun vrouwelijke partner.

De meest populaire seksspeeltjes

De vibrator en de dildo zijn de meest populaire seksspeeltjes in bed. De vibrator is over het algemeen vaak bedoeld voor clitorale stimulatie en de dildo voor zowel clitorale- als inwendige stimulatie, in de vagina (wat overigens ook clitorale stimulatie is – de clitoris is net als de penis een zwellichaam wat zich vult met bloed tijdens een staat van opwinding). Naast deze speeltjes zijn ook de cockring en vibrerende eitjes populair.

Nieuwe speeltjes

Ook nieuwere, moderne speeltjes raken de laatste jaren steeds populairder. Zo gebruiken ook steeds meer mannen masturbators, wat het uiterlijk heeft van een soort zaklamp, maar binnenin een siliconen recplica bevat van een vrouwelijke vulva. Mannen kunnen hiermee zichzelf stimuleren, zie het als een mannelijke variant van een vibrator.

Ook penispompen en penis sleeves zijn steeds populairder binnen de slaapkamer. Een met een penispomp zuigt de penis als het ware vacuum, waarmee er een grotere penis en hardere erectie ontstaat. Een penis sleeve is als het ware een siliconen verlening van de eigen penis, vergelijkbaar met een voorbinddildo, maar dan minder ingewikkeld om ‘voor te binden’. Zelf een penis sleeve bestellen? Let er dan wel op dat je het gebruikt in combinatie met glijmiddel. Het siliconen materiaal kan soms stroef aanvoelen.