Nog even snel van zorgverzekeraar overstappen? 5 redenen om dit te doen

Het is bijna kerst, en dat betekent dat het einde van het jaar is aangebroken. Vaak is december een ontzettend drukke maand waarin alles nog snel afgemaakt moet worden om tijdens de feestdagen vakantie te kunnen vieren en vervolgens het nieuwe jaar fris en ready in te kunnen gaan. Eén van de dingen die je nog kúnt regelen voor het einde van het jaar, is overstappen van zorgverzekeraar. Lijkt misschien op een klus waar je niet heel veel zin in hebt, maar het kan je aanstaand jaar ontzettend veel voordelen opleveren. Weten waarom? In dit artikel bespreken wij vijf redenen waarom het heel slim is om nu nog over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Lees gauw verder!

Reden 1: overstappen is minder moeilijk dan je denkt

Vergelijkers zijn redders in nood voor iedereen die eigenlijk geen zin heeft zich in een totaal nieuwe wereld te verdiepen wat betreft zorgverzekeraars. Je kunt hier dan ook uitstekend terecht als je wilt overstappen maar niet weet waar je moet beginnen. Allereerst: de uiterste datum om op te zeggen is 31 december. Vervolgens moet je bedenken welke basisverzekering je voorkeur heeft: naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis of budgetpolis. Ook is het belangrijk of het voor jou voordelig is om je eigen risico te verhogen. Hiermee worden je maandelijkse kosten verlaagd.

Reden 2: een andere zorgverzekeraar sluit dit jaar misschien wel beter aan op je wensen of voorwaarden

Jouw dekkingswensen kunnen heel goed elk jaar veranderen. Jij verandert, je gezondheid verandert, en daarmee ook wat je met je zorgverzekering gedekt wilt hebben. Extra belangrijk om elk jaar weer te kijken naar jouw specifieke wensen, en welke zorgverzekeraar hier het beste op aansluit.

Reden 3: een andere zorgverzekeraar is goedkoper

Vergelijk zorgverzekeringen om erachter te komen welke het goedkoopste is in verhouding tot jouw wensen. Zorgverzekeraars veranderen vrijwel elk jaar van premie en dat betekent wanneer jouw zorgverzekeraar in 2019 nog de goedkoopste is, dat in 2020 niet per definitie ook zo hoeft te zijn. Ga er dus eens goed voor zitten, vul jouw wensen in, en vergelijk verschillende zorgverzekering om erachter te komen wat de slimste keus is voor het aankomende jaar.

Reden 4: Overstap- of collectiviteitskorting ontvangen

Veel zorgverzekeringen bieden een overstapskorting aan. Hoewel dat vaak een trucje is om extra veel mensen te laten overstappen, is het voor jou (als overstapper) toch een mooie bijkomstigheid. Deze korting kan toch een flink verschil maken in wat in 2020 de goedkoopste zorgverzekering voor jou gaat zijn.

Reden 5: Het is verstandig je zorgverzekering elk jaar weer onder de loep te nemen

Hoewel het natuurlijk heel makkelijk is om elk jaar bij dezelfde zorgverzekeraar te blijven en je dus niets hoeft te veranderen, had je in die periode ook op kosten kunnen besparen. Besparingen die je misloopt als je je zorgverzekering constant laat doorlopen zonder er telkens opnieuw naar te kijken. Het is verstandig elk jaar tóch te gaan zitten om die zorgverzekering eens grondig onder de loep te nemen.