a man in plaid long sleeves drinking beer

Top 3 leuke activiteiten tijdens een echte mannenavond

Last Updated on: 21st februari 2023, 08:52 pm

Soms heb je gewoon even zin in een avondje vol testosteron. Even geen vrouw of gezin om je heen, maar lekker kletsen en dollen met vrienden. Natuurlijk vind je het heerlijk om te genieten van je gezin, maar dat betekent niet dat je nooit iets zelf mag doen. Dit is juist enorm belangrijk om lekker in je vel te zitten en nóg meer te genieten van het vaderschap.

Maar wat doe je tijdens zo’n avondje met de mannen? Op een kleine kringverjaardag zit niemand te wachten. Daarom goed om enkele activiteiten te bedenken. Maar wat zijn nu echt leuke activiteiten tijdens een heuse mannenavond? Wij hebben de top drie voor je op een rijtje gezet.

1.      Voetbal!

Dit is de sport die vrijwel elke man wel weet te waarderen. Leuk om naar te kijken, maar ook om zelf te doen. Daardoor kan je met deze activiteit werkelijk alle kanten op. Zet in op enkele voetbalweddenschappen en ga vervolgens live de wedstrijden bekijken. Dat zorgt gegarandeerd voor de nodige spanning.

Zit je liever niet voor de buis? Ga dan eens ouderwets een balletje trappen met de mannen. Spreek af op een voetbalveld, creëer een team en geniet van het moment. Nadat jullie moe gespeeld zijn, sluiten jullie samen af in een restaurant, de kroeg of gewoon lekker thuis op de bank met een hapje en een drankje.

2.      Bierproeverij

Mannen en bier gaan bijna altijd goed samen. Althans, check van tevoren wel even in je vriendengroep of iedereen een biertje kan waarderen. Het zou zonde zijn als de helft sikkeneurig op een bierproeverij verschijnt. Is iedereen aan boord? Dan zal een bierproeverij gegarandeerd in de smaak vallen.

Het fijne van bierproeverijen is dat je deze tegenwoordig in heel Nederland kunt vinden. Er zijn verschillende locaties waar je terecht kunt en er is er vrijwel altijd één bij jou in de buurt. Houd er wel rekening mee dat het fijn is als jullie lopend naar de proeverij kunnen of dat er in elk geval aan ander vervoer is gedacht. Zo voorkom je dat er altijd iemand de BOB moet zijn en alsnog niet met de pret mee kan doen.

3.      Karten

Zin in een dosis extra adrenaline? Ga dan eens met alle mannen richting de kartbaan. Deze zijn veelvuldig te vinden in Nederland en zijn de perfecte optie voor vrijwel elk uitje. Wie van jullie vriendengroep zet de snelste tijd op het scorebord? En wie de laagste? Regel prijzen voor de winnaar en de verliezer om het spel nog interessanter te maken.

Wist je dat er bij veel kartbanen ook nog andere activiteiten in hetzelfde gebouw aanwezig zijn? Zo zien we dat deze activiteit vaak wordt gecombineerd met een escaperoom of paintballen. Allemaal activiteiten die perfect zijn voor een avondje weg met de mannen.