Dit zijn de verschillende soorten e-sigaretten

E-sigaretten: je hebt er vast wel eens eentje gezien, of misschien heb je er al wel eens eentje gebruikt. Maar wist je ook dat er verschillende soorten e-sigaretten zijn? Je kunt kiezen uit verschillende vormen e-sigaretten, de pod, de pen-style en de boxmod. Misschien zegt dat je nog niet direct wat, dus we leggen het je graag uit in dit blog. Dus ben je geïnteresseerd in e-sigaretten, lees dan verder.

Wat zijn pod style e-sigaretten?
De pod style e-sigaretten zijn handig en prettig in gebruik. Bij veel van de andere e-sigaretten is het nodig om de coil te vervangen, bij de pod niet. De coil is het gloeidraadje dat ervoor zorgt dat de stroom van de batterij wordt omgezet in warmte om te dampen. Het is geen eenvoudige klus om die te vervangen, dus de pod e-sigaretten hebben wat dat betreft een voordeel. De pod is een e-liquid reservoir met ingebouwde coil. De pod vervangt hierbij dus de traditionele coil. Je kunt deze pod eenvoudig verwisselen.

Wat zijn pen style e-sigaretten?
Hier zit het eigenlijk al in de naam, het is een e-sigaret in de vorm van een pen. Tot zover geen verrassingen dus. Deze e-sigaretten maken gebruik van een interne batterij met een tank, in die tank zit ook de coil van de e-sigaret. De pen style is vaak het overstapmodel voor rokers van tabak en veel mensen vinden het prettig in gebruik en om vast te houden. De eerste e-sigaretten waren voornamelijk pen style e-sigaretten, je zult ze dus vast wel herkennen.

Wat zijn box mod e-sigaretten?
Ook bij de box mod e-sigaretten zit de verrassing ook niet in de naam. Het zijn namelijk e-sigaretten in de vorm van een doosje. Waar wel gelijk een verrassing mee genoemd wordt, want e-sigaretten in de vorm van een doosje? Ja, ze hebben echt de vorm van een doosje. In het ‘doosje’ zit een grotere coil met een lagere weerstand. Het is de meest innovatieve van de e-sigaretten. Het heeft ook meer weg van een kleine waterpijp dan van het roken van tabak. Ze verschillen dus wel van de eerder genoemde soorten.

De uitkomst: het starterspakket
Weet je nou niet wat het beste bij jou past, of wil je de andere soorten wel eens proberen? Dan kun je er ook voor kiezen om een starterspakket te nemen. Hierin zitten de verschillende soorten zodat jij kunt bepalen of je meer iemand bent voor een pen-style e-sigaret, een pod of een boxmod. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens bij Smokesmarter voor e-sigaretten.