Mancave: deze essentials heb je nodig 

Jij wil een mancave. En dat begrijpen we maar al te goed. Een plek waar je de dag de dag kan laten zijn. Een rustige omgeving waar je even helemaal tot rust kan komen en je kan focussen op wat je écht belangrijk vindt. Goed boek lezen, je favoriete films kijken, genieten van een goede kop koffie – of iets sterkers –. De mancave is een jongensdroom en nu jij volwassen bent is het eindelijk tijd om deze droomplek te creëren. In deze blog vertellen we jou welke essentials je nodig hebt voor de mancave.

Stap 1: de ruimte

Waar is jouw perfecte mancave? Vaak is dit in de kelder, want hier kun je het meest geïsoleerd zitten. Maar omdat niet alle woningen in Nederland een kelder hebben, voldoet een gewone kamer of de zolder natuurlijk ook. Je kan eventueel kiezen voor extra dikke wandbekleding, zodat het geluid meer wordt gedempt. En denk ook na over wat je op de vloer legt. Goed laminaat met de juiste ondergroep of stevig vloedbekleding zorgt ervoor dat het geluid zoveel mogelijk binnenskamers blijft. Voor de ramen doe je bijvoorbeeld grijze rolgordijnen, zodat je eventueel zonlicht goed kan weren. Niemand wil natuurlijk zonlicht op het televisiescherm. Ga je op de zolder je huisvesten? Kies dan voor goede gordijnen op maat.

Stap 2: de inrichting

Nu ruimte is opgeknapt met een goede vloer, lekker behangetje en de juiste gordijnen, kun je je gaan focusen op de inrichtingen. Allereerst is een goede bank natuurlijk heel erg belangrijk. We zien vaak de all time classic chesterfield terugkomen. Een stevige en stijlvolle bank. Maar niet direct een bank waar je lekker in wegzakt. Heeft dat toch je voorkeur? Kies dan voor een lekkere plofblank. Je gaat er tenslotte toch heel wat uurtjes doorbrengen.

Verder is een mooi televisiemeubel handig, want er moet natuurlijk wel een televisie komen straks. En ga eventueel nog voor een grote werktafel waar je met je vrienden kan zitten. Je kan ook een klein keukenblok maken in je kamer, afhankelijk van hoe groot je mancave is natuurlijk. Maar zeker nu we voorlopig nog wel veel thuiswerken, is het prettig om stromend water direct bij de hand te hebben. In veel kamers zit wel een wateraansluiting waar je een enkele kraan op kan zetten.

Ga je echt voor fancy? Zet er nog een mooie bijzettafel neer voor al jouw flessen whisky en cognac.

Stap 3: the finishing touche

En dan nu misschien wel het leukste onderdeel: the finishing touche. En daar bedoelen we natuurlijk mee: elektrische apparaten. Allereerst verhuis je natuurlijk je Playstation van de woonkamer naar je mancave. Kies voor een groot beeldscherm waar je eventueel ook je laptop op kan aansluiten voor grote sportwedstrijden. Of pak het nog groter aan en zet er een beamer neer. Schaf een goed koffiezetapparaat aan, zodat je niet steeds naar beneden hoeft te lopen voor een kopje koffie. En zet er natuurlijk een grote koelkast neer, zodat je om dezelfde reden niet steeds met je bier hoeft te slepen.