Thuis boxen leren: zo start je!

Wist je dat boxen één van de gezondste sporten is om te beoefenen? Op fysiek vlak, maar ook mentaal. Je wordt er rustiger en beheerster van maar leert ook beter je woede onder controle te houden en werkt aan respect voor je tegenstander. Daarnaast is het natuurlijk een hele goede uitlaatklep en train je er heel veel spieren tegelijk mee. Ook werk je intensief aan je conditie. Wist je dat veel (vrouwelijke) modellen ook boxen? Sowieso kiezen veel vrouwen ervoor om te boxen, omdat het ook bijdraagt aan hun zelfvertrouwen op het gebied van zelfbescherming. Is het nemen van bokslessen nog een beetje een ver-van-je-bed-show? Geen zorgen, er zijn ook mogelijkheden waardoor je thuis boxen kunt oefenen. Zo doe je dat!

Online lessen

Het do-it-yourself walhalla Youtube staat vol met tutorials van allerlei verschillende dingen. Van make-up tutorials tot het plakken van je banden, elke autodidact zal menig filmpje al bestudeerd hebben. Ook bokslessen zijn online te volgen. De kwaliteit verschilt natuurlijk wel per video en de meeste video’s zijn Engels, maar de mogelijkheid is er wel.

Boeken lezen

Om jezelf meer te leren over boksen maar ook de herkomst ervan en de cultuur er omheen, kun je boeken lezen om meer informatie te verwerven over de sport. Hier staan ook veel tips in over hoé je moet bewegen, en wat de beste voedingsschema’s zijn etcetera. Vaak staan er ook allerlei handige tips in, bijvoorbeeld hoe je de ideale boksschool vindt.

De juiste equipement

Om boksen goed onder de knie te krijgen, moet je natuurlijk wel de juiste tools in huis halen. Zo kun je bijvoorbeeld een boksbal of bokszakken kopen om op te kunnen oefenen. Ook moet je de juiste bescherming hebben, zoals een mma handschoen. Om de druk op je handen nog meer te verlichten, kun je het beste ook bandages aanschaffen of onderhandschoenen. Je handen krijgen nou eenmaal veel te verduren tijdens zo’n training. Ga je samen met iemand anders oefenen, denk dan ook aan een gebitsbeschermer. Merk je dat de sport echt iets voor jou is? Overweeg dan ook om speciale boksschoenen aan te schaffen, die speciaal ontwikkeld zijn voor boksen.