Bagagebox op je trekhaak: hoe handig is het?

Last Updated on: 11th oktober 2019, 03:02 pm

Als je auto een niet heel grote kofferbak heeft, of als je auto een grote kofferbak heeft maar jij gewoon heel veel bagage, dan is het zoeken naar andere manieren om tóch je bagage mee te kunnen nemen als je met de auto gaat reizen. Alhoewel je er natuurlijk ook voor kunt kiezen om wat lichter in te pakken. (;

Verschillende opties voor bagage

Sommige mensen kiezen ervoor om spullen te vervoeren met een aanhanger, maar als je slechts een beetje extra ruimte nodig hebt omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, is dat natuurlijk een beetje overbodig. Een zeer populaire optie is dan om bijvoorbeeld te kiezen voor thule dakkoffers, maar die kan andere ongemakken met zich meebrengen, bijvoorbeeld wanneer je een parkeergarage niet inkomt omdat je auto + dakkoffer te hoog is. Nu is er nog een andere optie om extra bagage mee te kunnen nemen, die de laatste jaren steeds populairder wordt: de bagagebox op trekhaak. Gaat deze het winnen van de dakkoffer?

Voordelen

Ten opzichte van een dakkoffer heeft een bagagebox een stuk minder luchtweerstand en dat zorgt dus voor minder onnodig brandstofgebruik. Omdat een bagagebox achterop de auto zit, heeft de auto veel minder last van luchtweerstand. Ook is een bagagebox heel makkelijk te installeren, zelfs voor mensen met twee linkerhanden. Dat terwijl een dakkoffer soms nog een behoorlijk karwei is. Daarnaast zorgt de toevoeging van een bagagebox er níet voor dat je moet houden aan een speciale snelheidslimiet, terwijl dat bij een dakkoffer wel het geval is.

Nadelen

Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen verbonden aan het aanschaffen van een trekhaakbox. In sommige gevallen is een dakkoffer nog altijd een betere keuze. Met als belangrijkste kenmerk: in een dakkoffer past nou eenmaal veel meer. Als je bijvoorbeeld op skivakantie ski’s mee wilt nemen, gaat dat niet passen in een trekhaakbox, maar wel in een dakkoffer. Een trekhaakbox is zeer geschikt voor het vervoeren van kleinere stukken bagage mits deze beperkt zijn, en wanneer je echt veel mee zou willen nemen, is het toch verstandiger om te kiezen voor een dakkoffer. Hoewel, weer, het nooit verkeerd is om zo licht mogelijk te willen pakken natuurlijk.