3 Mooiste routes van Ibiza voor de perfect autorit

Last Updated on: 5th november 2019, 03:13 pm

Het prachtige eiland Ibiza staat bekend om de adembenemend mooie en veelzijdige natuur, maar ook om de vele feestjes en het hippie-achtige bestaan. Je kunt er een week lang vol met feesten hebben en doodmoe thuiskommen, maar ook volledig tot rust komen in de prachtige natuur die Ibiza herbergt. Ibiza is één van de populairste vakantiebestemmingen van het moment en wees dus ook niet verbaasd als je op het eiland veel Nederlanders tegen gaat komen.

Heb je een vakantie naar Ibiza op de planning staan? Lucky you! Het eiland kun je het mooiste ontdekken door te kiezen voor een auto huren ibiza style. Dan huur je een auto, en gebruik je die voornamelijk om de allermooiste plekjes van het eiland te kunnen ontdekken, waar bijvoorbeeld geen toeristen komen.

Langs de zuidkant van het eiland

Eén van de mooiste autoroutes op Ibiza is de route van Ibiza stad naar San Antoni de Portmany. San Antoni de Portmany staat er bekend om dat het de geboorteplaats van Columbus zou zijn! Op de heenweg kun je stoppen bij Sant Rafel de Sa Creu, een pottenbakkersdorp, of bij Sant Jordi sec Salines, een prachtig dorpje wat vol staat met witte huizen.

 Langs de noordkant van het eiland

Waarom een roadtrip langs de noordkant van het eiland echt de moeite waard is? Bijvoorbeeld omdat je langs een hele mooie plaats komt: Eulària del Riu, wat de op drie na grootste plaats op het eiland is en bekend staat om de populaire hippiemarkten. Daarnaast vind je op het noordelijke puntje van het eiland veel van de woeste natuur wat óók Ibiza is.

Door het centrum

Het midden van het eiland heeft niet bepaald veel grote autowegen, maar de kleine en zanderige weggetjes hebben ook zeker wel iets gezelligs en romantisch. Ga je midden door het eiland, dan zijn dit zeker wat stops die je niet over mag slaan: het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera staat bekend om de vele knusse terrasjes en restaurants, en ligt letterlijk midden op het eiland. Een ander schattig dorpje waar je echt veel rust vindt is Santa Agnes de Corona. Hier kun je ook prachtige wandelingen maken, als je even genoeg hebt gehad van in de auto zitten. Overigens kun je voor het huren van je auto’s het beste verschillende aanbieders vergelijken, bijvoorbeeld op vergelijkingssite Easyterra.