5 meest voorkomende oorzaken van erectieproblemen

Het is een onderwerp waar we misschien niet al te graag over praten: erectieproblemen. Maar één op de tien mannen heeft regelmatig erectieproblemen. Hoewel het normaal is dat het allemaal wat minder wordt als je ouder wordt, betekent het niet dat je er niets aan kunt doen. In deze blog nemen we de meest voorkomende oorzaken door en geven we je tips!

Problemen rondom een erectie kunnen verschillende oorzaken hebben:

  1. Leeftijd, als je ouder wordt neemt het vermogen tot een erectie af.
  2. Last van stress, angst, somberheid of een depressie? Dit noemen we psychische oorzaken.
  3. Bijwerking van bepaalde medicijnen, zoals tegen hoge bloeddruk, depressie of psychose.
  4. Leefstijl, zoals roken, overgewicht of weinig lichaamsbeweging.
  5. Seksuele oorzaken, zoals weinig fantasie of weinig seksuele prikkels

Wat kun je doen om deze problemen te voorkomen?

Probeer zo gezond mogelijk te leven. Niet roken, gezond eten en natuurlijk genoeg bewegen. Ook alcohol kan een negatief effect op je seksleven hebben. En betrek ook zeker je partner in je denkwereld. Deze problemen heb je binnen een relatie natuurlijk nooit alleen. Ook je partner zal opmerken dat jullie seksleven minder is. Hij of zij kan er ook onzeker van raken. Communiceren is essentieel.

Maak het daarom bespreekbaar. Heb het over je zorgen en je onzekerheden, maar vertel ook wat je graag zou willen. Of wat je eventueel lastig vindt of vervelend. Praat er op een moment over dat jullie allemaal rustig zijn, maar niet op het moment dat jullie intiem zijn. Door samen op zoek te gaan naar de oorzaken, kan dit juist verbindend werken.

Erectiepillen

Een andere oplossing om een erectie te versterken, is het slikken van speciale pillen. Deze pillen werken vaak alleen als je ook daadwerkelijk zin hebt in seks en opgewonden bent. Vervolgens helpen ze je dus om een erectie te versterken. Het is dus een combinatie.

Je kunt deze prostaat pillen het beste op een lege maag slikken. Dan is de werking het beste. Vaak gebeurt dit naar ongeveer 30 minuten. Er zijn ook bijwerken, zoals hoofdpijn, blozen, misselijk en een verstopte neus. Je kunt ze tijdelijk gebruiken maar eventueel ook voor een langere tijd.