5 Beste Oefeningen met een Springtouw

Last Updated on: 2nd november 2019, 10:46 am

Standaard workouts zijn soms reuze saai en allesbehalve motiverend om te bewegen. Daarom is het slim om zo nu en dan wat dingen op te spicen en extra tools uit de kast te halen die het wél leuk maken om te sporten. De zoektocht naar de juiste Workoutgear is soms best ingewikkeld en daarom introduceren we in dit artikel: het springtouw. Heb jij wel eens een springtouw gebruikt bij je workout?

Touwtjespringen

De meest voor de hand liggende oefening met een springtouw is natuurlijk de standaard manier van touwtjespringen. De meest makkelijke manier van touwtje springen is natuurlijk die met een tussenstap, maar probeer dat eigenlijk niet te doen. Dat is namelijk beter voor je conditie en spieren.

Verschillende benen

Behoefte aan iets meer uitdaging? Probeer dan na elke sprong te wisselen van been. Probeer dit bijvoorbeeld een minuut lang te doen, een minuut lang te rusten en het volgers weer een minuut lang te doen. Herhaal dit zoveel als voor jou prettig is.

Eén been

De echte pro’s onder ons kunnen het misschien volhouden om voor langere tijd touwtje te springen op één been. Niet alleen goed voor je spieren en conditie, maar ook voor je balans. Zou jij het volhouden om op één been te kunnen blijven staan? Er zijn wel een aantal belangrijke tips: bijvoorbeeld dat je moet landen op de bal van je voet, om je lichaam zo min mogelijk te belasten.

Gekruiste handen

Met touwtjespringen train je natuurlijk voornamelijk de spieren onderin je lichaam. Om je armen ook actief genoeg te houden kun je het beste het touw bij elke sprong telkens kruisen, waardoor je het springen ook wat ingewikkelder voor jezelf maakt.

Met een groep

Deze oefening ken je vast nog wel van vroeger. Wanneer je een springtouw vastbindt aan de muur en iemand hebt die het touw ronddraait, kun je daar zo met 4 of 5 mensen tussen staan om elkaar uit te dagen en touwtje te springen. Samen sporten is natuurlijk een stuk leuker dan alleen. Zo kun je elkaar ook motiveren om nog een tandje bij te zetten of de grenzen op te zoeken.