Stacaravan: de voordelen en de nadelen

Het wordt steeds populairder: een stacarvan aanschaffen als vakantiehuisje. Handig wanneer je op vakantie in eigen land wil, maar een stacaravan in het buitenland kan natuurlijk ook. Je kunt hier op vakantie, maar ook heel goed een weekend of een paar dagen weg wanneer je er even tussenuit wil. Maar wat zijn nou eigenlijk de grote voor en nadelen van het hebben van een stacaravan?

Voordeel: vrijheid

Het hebben van een stacaravan is hét ultieme gevoel van vrijheid. Wanneer je het thuis even te veel wordt, heb je altijd een andere plek om te vertoeven. Je zit nergens aan vast, hoeft van tevoren niets te plannen, maar springt in je auto en gaat!

Voordeel: de gezelligheid

De meeste stacaravans bevinden zich op campings. Wie de Nederlandse Netflix serie Undercover ook direct gebingewatched heeft, weet hoe reuze gezellig het kan zijn op een camping. Je leert er een hoop nieuwe mensen kennen en houdt er misschien wel vriendschappen aan over. Daarnaast is het ook een geweldige plek voor kinderen, waar zij ook de mogelijkheid hebben nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

Voor- en nadeel: de prijs

Goed, toegeven: stacaravans zijn niet mega goedkoop. Het kan best een flinke investering zijn wanneer je kiest voor een nieuw exemplaar. Daarom is het slim om een 2e hands stacaravan aan te schaffen. Vind je het alsnog prijzig? Denk er dan eens over de extra inkomsten die een stacaravan kan opleveren. Wanneer je hem niet gebruikt, kun je hem namelijk makkelijk verhuren. Op een vakantiehuisjesmarkt, maar ook gemakkelijk voor een vriendenprijsje aan familie en vrienden.

Nadeel: Minder flexibel

Ook al is een stacaravan een heerlijke uitvalsbasis, het is wel een kostenpost waar je waarschijnlijk voor lange tijd aan vast zit. Je moet jezelf van tevoren goed afvragen of je er daadwerkelijk wel echt zo vaak heen gaat als je in je hoofd hebt. Eigenlijk heb je er namelijk een mini-huisje bij. Als je zo nu en dan behoefte hebt aan een dagje of weekendje weg, kun je dan beter op dat moment een vakantiehuisje huren.