Mancave maken in je achtertuin: zo doe je dat

Het is de ultieme droom van veel mannen: een eigen mancave. Heb je nu ín huis niet voldoende ruimte om dat voor elkaar te krijgen, maar heb je wel een leuke achtertuin waar prima een tuinhuis past? Dan is dat dé manier om jouw droom waar te maken: je eigen mancave in de achtertuin! Hoe maak je die? Hier de tips!

Het tuinhuis

Er moet dus een tuinhuis komen. Eigenlijk is een tuinhuis de ideale plek voor jouw mancave: hij staat vrij en je kunt er doen en laten wat je wil. Kies bijvoorbeeld een blokhut van blokhutwereld.nl voor het oergevoel, hout is nu eenmaal lekker stoer en mannelijk! De grootte bepaal je zelf, dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt én wat je allemaal in de mancave wil zetten! Verwacht je veel vrienden die bij jou komen chillen omdat ze zelf geen mancave hebben, dan wil je misschien een groter exemplaar dan wanneer je vooral zelf van je rust gaat genieten.

Wat zet je in je mancave?

Er is geen ‘standaard’ mancave! Je kunt je mancave dus inrichten zoals jíj wil. Hou je van muziek en wil je graag muziek maken? Zet er dan muziekinstrumenten in, of maak er een studio van. Lig jij liever op de bank te gamen, dan kies je voor een stoere (leren) bank en een grote tv. Om lekker een biertje (of whiskey) te kunnen drinken met je vrienden kun je een bar bouwen zodat je je eigen café hebt. Een (pool)biljart, een dartbord, het is jouw plek dus kies dingen waar jij gelukkig van wordt!

Een beetje stoere mancave is natuurlijk wel lekker mannelijk. Dus veel hout, leer, misschien een dierenvel voor op de grond. Of je kiest juist voor industrieel, ook heel stoer met metaal. Probeer wel te zorgen dat het geen allegaartje wordt, het moet vooral een fijne en inspirerende plek zijn.

Vergeet ook de buitenkant niet! Want je wil in de zomer misschien wel lekker kunnen barbecueën! Je kunt je blokhut ook (laten) voorzien van een veranda, voor de koudere avonden waar je toch lekker van de buitenlucht wil genieten, of om de BBQ onder te zetten.

Persoonlijke touch

Of je nu heel handig bent of niet, zorg dat de mancave vooral jouw persoonlijke touch heeft. Al is het maar een klein ding dat je zelf gemaakt hebt (want mannelijk), of een heel interieur, het is pas écht jouw mancave als je het zelf gedaan hebt. Dus laat de vrouw of vriendin maar lekker advies geven, je hoeft er niet naar te luisteren natuurlijk!