Op het juiste moment een parka jas kopen? Check deze tips

Kijken we naar fashiontrends voor heren dan zien we een aantal items die ieder jaar terugkeren. Dat is wel zo prettig, want niet iedere man vindt het leuk om jaarlijks de inhoud van een nieuwe garderobe aan te schaffen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een toffe mannenjas en heb je geen zin om ieder jaar wéér op zoektocht te gaan naar een goede jas? No worries: je hebt ruim de keuze in tijdloze jassen die jaar na jaar kunnen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een parka jas voor heren? Parka’s zijn trendy jassen die ideaal zijn voor de winter, maar ook passend zijn in de frisse lente en een koude herfst. Kortom: een jas voor bijna ieder seizoen! Maar wanneer kun je het beste zo’n parka jas kopen? Hieronder lees je enkele tips.

Wat is een parka jas precies?

Voordat we je helemaal lekker maken met dé tips omtrent het moment voor het kopen van een parka jas is het wellicht handig om eerst meer te vertellen over wat een parka jas precies is. De kans is groot dat je dit soort jassen al wel kent, maar dat je niet wist dat ze deze benaming krijgen. Een parka jas is een meestal gevoerde jas met capuchon die deels gemaakt is van (faux) bont.

De jas komt van oorsprong van een eilandengroep die bij Alaska hoort, dus je kunt je wel voorstellen dat deze jassen voornamelijk bedoeld zijn om je lekker warm te houden. Vandaag de dag zijn deze outdoorjassen niet meer alleen bedoeld voor de winter. Er is ook een groot aantal tussenjassen in het model van een parka jas te vinden in de diverse modecollecties. Hierdoor is er voor iedere man in vrijwel ieder seizoen wel een passende parka jas te koop.

Goedkope parka jas scoren: waar en wanneer kan dat?

Een kwalitatieve jas zoals een parka jas behoort niet tot de goedkoopste jassen voor mannen. Hierbij moet je weten dat je daar wel heel wat kwaliteit voor terugkrijgt. In verhouding betaal je waarschijnlijk veel minder voor een jas, omdat je langer kunt doen met een duurdere en hoogwaardige parka jas. Het is dus zeker de investering waard. Toch kan een beetje korting willen scoren altijd, want waarom zou je te veel betalen wanneer er ook momenten zijn dat er uitverkoop te vinden is? Op Jas.nl kun je een overzicht vinden met alle parka jassen van diverse shops.

Wanneer het je niet uitmaakt om met een jas van een vorige collectie te lopen, is het aan te raden om net na de winter een kijkje te nemen bij je favoriete jassenmerk. De meeste merken en webwinkels hebben in de winter al een grote wintersale, maar wel vaak richting de komst van de lente.

Korting scoren op je parka jas buiten de sale

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je juist voor de winter een mooie parka jas wilt scoren. Hoewel er dan vaak nog geen sale is – tenzij het een uitverkoop van het vorige seizoen is – zijn er alsnog momenten om korting te pakken als je dat wilt. Wil je het meest uitgebreide aanbod van parka jassen hebben dan moet je altijd aan het begin van de winter de collecties checken. Houd hierbij wel rekening dat je in dat geval waarschijnlijk geen korting kunt pakken.

Controleer daarnaast bij welke webshops je eventueel korting kunt scoren door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Ook een must: check kortingscodes. Vandaag de dag vind je talloze websites waar je (geheime) kortingscodes kunt scoren voor bepaalde webshops. Hiermee pak je soms tot 15% of 20% korting op je nieuwe parka jas!

Parka jas kopen voor heren: ruim aanbod

Kortom: een parka jas met korting kopen kan alleen wanneer er toevallig net een kortingscode beschikbaar is of wanneer je net na het seizoen een parka jas scoort. Wil je er echter zeker van zijn dat je de keuze hebt uit een ruim assortiment dan moet je niet wachten tot de sale. In de uitverkoop mogen de prijzen dan wel wat lager liggen – de kans is groot dat jouw maat of jouw lievelingsmodel er niet meer is. Probeer in dat geval wat geld weg te leggen en maak een goede investering: met een gloednieuwe goede parka jas kun je heel wat seizoenen door!