Op deze plekken op je lichaam kan je haartransplantaties laten uitvoeren

Last Updated on: 28th juli 2022, 12:55 pm

Inmiddels weet iedereen wel wat een haartransplantatie is. Bij een haartransplantatie worden haarzakjes uit een donorgebied gehaald. Deze haarzakjes worden vervolgens op de gewenste plek weer geplaatst. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je kruin aanzienlijk minder wordt. Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie zo ver dat het resultaat eigenlijk altijd heel natuurlijk lijkt. Ben je benieuwd op welke plekken je een haartransplantatie zou kunnen doen? Blijf dan vooral even verder lezen. 

Op het hoofd

De meest voorkomende plek op je lichaam voor een haartransplantatie is toch echt de hoofdhuid. Dit is geschikt voor mensen die last hebben van hele erge haaruitval, inhammen of een kruin.  De haartransplantatie van Zantman Kliniek kan door middel van twee technieken worden uitgevoerd. De twee technieken zijn de FUT techniek en de FUE techniek. Tegenwoordig wordt de FUE techniek het meeste gebruikt. Mensen die geen zelfvertrouwen meer hebben door bijvoorbeeld haaruitval, kunnen echt baat hebben bij een goede haartransplantatie. 

Bij de wenkbrauwen

Een haartransplantatie kan dus op meerdere plekken plaatsvinden. Eén van die andere plekken zijn de wenkbrauwen. Voor de wenkbrauwen wordt over het algemeen de FUE techniek gebruikt. Deze techniek houdt in dat er haarzakjes uit je hoofd worden gehaald om deze vervolgens in het gebied van de wenkbrauwen te plaatsen. Het resultaat van deze haartransplantatie is nog steeds erg natuurlijk. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk de wenkbrauwen zal moeten trimmen.

Bij een baard 

Mannen kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om een haartransplantatie te doen bij het gebied van hun baard. Dit is inmiddels gewoon mogelijk. Het is goed om te weten dat deze behandeling over het algemeen wordt gedaan om de baard echt op te vullen en dus niet om echt een baard te creëren.  Wellicht kan je je voorstellen dat haar van je hoofd een stuk dunner is. Dit kan er een beetje gek uitzien als je dat als baard laat zetten. Net als bij de wenkbrauwen wordt hier de FUE techniek gebruikt. 

Beste kliniek 

Als je ervoor kiest om een haartransplantatie te doen, is het natuurlijk belangrijk dat je dit doet bij de beste haartransplantatie kliniek. Daarvoor kan je het beste een consultgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek kan je samen met een specialist kijken naar de opties. Daarbij is het uiteraard de bedoeling dat je ongeveer weet wat je wensen zijn. Op deze manier kan de specialist je het beste advies geven. Het is echt belangrijk dat je luistert naar het advies en een goede kliniek uitkiest. Reviews op het internet kunnen je wellicht een beetje helpen met het maken van een keuze. Je moet er in ieder geval een fijn gevoel bij hebben.