5 x tips om de geschikte crypto te kiezen

Het investeren in cryptovaluta is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook is het aanbod in cryptovaluta heel snel toegenomen, waardoor het soms overweldigend kan zijn om te kiezen waar je je geld in wil investeren. Wij geven je hier 5 tips om de goeie keuze te kunnen maken! We laten je zien waar je op moet letten, welke investeringen altijd de moeite waard zijn en wat valkuilen zijn. Heb je hier interesse in? Lees dan vooral door!

Crypto exchanges vergelijken

Om erachter te komen welke cryptomunt voor jou een goeie optie is, is het handig om enkele munten waar je in geïnteresseerd bent te vergelijken via een crypto exchange website. Zo weet je zeker dat je de goeie keuze maakt.

Reviews lezen

Veel websites bieden inzicht in reviews over verschillende cryptomunten. Zo lees je echte ervaringen van echte mensen en maak je minder snel overhaaste beslissingen. Een Bitonic review kan je bijvoorbeeld alles vertellen over die specifieke munt.

Bekijk de website

Op de website van de cryptocurrencry kun je veel informatie vinden over de betrouwbaarheid van de munt. Ziet deze website er professioneel uit? Hoe volledig is de informatie? Zijn er links naar social media? Wordt de site onderhouden met regelmatige updates? Wie zijn de oprichters? Je wil natuurlijk wel weten wie er achter de munt zitten en of zij er verstand van hebben. Als je twijfelt: doe het niet!

Wat is de USP?

USP staat voor Unique Selling Point. Wat maakt de munt uniek? Hoe onderscheidt de munt zich van andere cryptocurrencies en wat is het toepassingsgebied? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je er je geld in investeert.

Goeie timing

Als laatste is het belangrijk om goed te bepalen wanneer je gaat instappen. Tenzij je voor de echt lange termijn wilt investeren doe je dit niet zomaar even snel. Staat de cryptocurrency al op een hoogtepunt? Wacht dan een dipje af. Wanneer een munt op een relatief laag niveau staat maar jij er vertrouwen in hebt dat de munt op lange termijn zal stijgen, kun je uiteraard direct instappen. Denk vooral logisch na en laat je niet gek maken. Succes!