Alle mogelijk pokercombinaties op een rijtje!

Wil je graag eens poker spelen? Zorg er dan voor dat je goed beslagen ten ijs komt. Helaas zijn er genoeg (beginnende) pokerspelers die onvoorbereid plaatsnemen aan een pokertafel. In dat geval is de kans op verlies groot. Zij zijn immers niet bekend met de verschillende combinaties. Weet je ook niet welke combinaties er met poker allemaal mogelijk zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk alle mogelijk pokercombinaties op een rijtje.

Pair
Als je een combinatie kunt maken met twee kaarten met dezelfde waarde, spreken we van een pair. Dit is bijvoorbeeld het geval als je één 7 in jouw hand hebt en er één 7 op tafel ligt of als je bijvoorbeeld twee 7’s hebt.

Two Pair
Voor deze combinatie heb je niet twee kaarten met dezelfde waarde nodig, maar vier. Er is bijvoorbeeld sprake van two pair als je twee azen en twee 10’en kunt vormen met de kaarten in jouw hand en op tafel.

Three of a Kind
Heb je drie kaarten met dezelfde waarde? Dan is er sprake van three of a kind. Dit is bijvoorbeeld het geval als je drie 8’en hebt, maar ook met drie boeren.

Straight
Wie een rijtje van vijf opeenvolgende kaarten kan maken, heeft een straight. Heb je een 7 en 10 in jouw hand en liggen er een 8, 9 en boer op tafel? Dan heb je een straat.

Flush
Kun je met de kaarten uit jouw hand en de kaarten op tafel een combinatie van vijf kaarten van dezelfde soort maken? Dan heb je een flush gescoord.

Full House
Een full house bij poker is eigenlijk een combinatie van three of a kind en een pair. Dit betekent dat je drie en twee dezelfde kaarten moet hebben voor deze combinatie. Voorbeeld: drie azen en twee 4’en.

Four of a Kind
Qua naam lijkt deze combinatie veel op three of a kind, maar hij is net iets beter. Voor een four of a kind heb je namelijk vier kaarten met dezelfde waarde nodig, zoals vier 7’ens. Omdat zo’n combinatie lastig te behalen is, komt hij niet bijzonder vaak voor bij online poker.

Straight Flush
Het verbaast je vast niet dat straight flush een combinatie van een straight en een flush is. Voor deze combinatie heb je niet alleen vijf opeenvolgende kaarten nodig, maar de kaarten moeten ook nog van dezelfde soort zijn. Er is bijvoorbeeld sprake van een straight flush als je een harten 2, 3, 4, 5 en 6 hebt.

Royal Flush
Dit is de hoogst mogelijke combinatie bij poker. Om deze combinatie te behalen, heb je allereerst een 10, boer, koningin, koning en aas nodig. Dit is niet het enige, want deze vijf kaarten moeten ook nog eens van dezelfde soort zijn.