Ook genieten van je tuin in de winter? Zo pak je dat aan

Last Updated on: 9th november 2021, 04:34 pm

De kou heeft weer zijn intrede gemaakt in ons kikkerlandje en dat betekent dat we de winterjas weer uit de kast pakken. Daarnaast heb je een prachtige tuin die er wat verlaten bij ligt. Wist je dat dit anders kan? In dit artikel krijg je tips voor een heerlijke wintertuin.

Iedere winter is het weer hetzelfde. De tuin ligt er verlaten bij terwijl je erbinnen lekker warmpjes bij zit. Maar er zijn mogelijkheden om ook jouw tuin winter klaar te maken. Zo kan je een overkapping maken of kijken naar een leuke zithoek met kachel. Wij geven je een aantal opties zodat jij het hele jaar door kan genieten van je tuin. Want die heerlijke tuinset die staat er niet voor niets.

Ga eens barbecueën in de winter

In de zomer hoef jij je tuin maar in te lopen of je ruikt de barbecue van de buren al. Nu klinkt het misschien vreemd, maar in veel juist koudere landen doen ze het al: barbecueën in de winter. Je zal nog steeds rekening moeten houden met de temperatuur buiten. Kies bijvoorbeeld voor een barbecue die je kan afsluiten. Wil jij lekker buiten je bordje opeten, dat kan! Ga slim om met de warmte die je genereert met de barbecue. Zo kan je gewoon genieten van één van de tuinsets van Kees Smit Tuinmeubelen zonder dat je kouvat. Zet de barbecue gewoon lekker dicht richting je zitplek en het wordt vanzelf warm of schaf een heater aan.

Een overkapping of veranda zorgt voor warmte

Een veranda of overkapping is niet alleen in de winter een goed idee. Want van zo’n veranda kan jij het hele jaar genieten. Zo zit je uit de storm wanneer het waait, je zit in de schaduw wanneer de zon schijnt en je zit uit de kou met de winter. Het handige aan een veranda is dat je hem zo warm hebt met een terrasverwarmer. Krijg je het toch een beetje koud, dan neem je toch lekker een stapel dekens en kussens mee voor op één van jouw tuinsets. Dit gaan juist de onvergetelijke momenten worden.

Maak een kampvuur in de vuurschaal

Je hebt misschien al gezorgd voor een mooie zithoek in de tuin. Wil je het helemaal afmaken dan zorg je voor een grote vuurschaal. Maak een grote zithoek er omheen en wanneer je de ruimte in je tuin hebt kan je zelfs kiezen voor een zitkuil. In een zitkuil blijft het een stuk warmer en zit je lekker uit de wind. Bouw een lekker groot vuur om te zorgen voor de juiste sfeer en natuurlijk om jezelf warm te houden.

Zorg voor een winterwonderland

Wij kunnen je nog veel meer tips geven, maar je kunt zelf nog meer zorgen voor jouw ideale winterwonderland. Dit doe je door het leuk aan te kleden en, omdat het eerder donker wordt, ook door mooie lampjes overal op te hangen. Dit alles maakt je tuin uitnodigend om ook in de winter met vrienden heerlijk hier gebruik van te maken!