Mooiste voetbalvrouwen van Nederland in 2019

Achter vrijwel elke goede voetballer staat een ijzersterke voetbalvrouw. Zijn steun en toeverlaat. De meest trouwe supporter. Maar wie zijn nu eigenlijk de mooiste voetbalvrouwen van Nederland? Die vraag beantwoorden wij in dit artikel. Eén ding kunnen we vast verklappen, de sexy Yolanthe Cabau van Kasbergen staat er na haar scheiding met Wesley Sneijder níet meer in.

Rose Bertram

Gregory van der Wiel mag dan wel net zijn tenue aan de wilgen hebben gehangen. Hij werd tot in zijn laatste speelminuut nog toegejuicht door zijn vriendin. De bloedmooie Rose Bertram. Al zes jaar vormen de twee een setje en sinds een tijdje wonen ze in Los Angeles met hun dochtertje Naleya. Rose’s schoonheid is niet onopgemerkt gebleven. Ze staat als model onder contract bij onder andere One Management in New York, Fashion Model Management in Milan, The Squad in London en Dominique Models in Brussels. Voor de mooie kiekjes van haar shoots kun je terecht op haar Instagramaccount @rose_bertram.

Mikky Kiemeney

De piepjonge Mikky Kiemeney had al een relatie met Frenkie de Jong voordat hij in de selectie van Ajax terecht kwam. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school in Tilburg, waar ze allebei in een topsportklas zaten. Inmiddels is De Jong overgeplaatst naar FC Barcelona en wonen de twee samen in deze Spaanse wereldstad. Zelf werkt Mikkey als model en heeft ze haar eigen kledinglijn, genaamd MIKKY KI. Met kleren die staan voor comfort, ambitie en het motto ‘try the impossible’. Die lanceerde ze afgelopen jaar met gepaste trots.

Xenia Lodia Maria

Feyenoordspeler Leroy Fer heeft ook geen vervelend gezelschap aan tafel bij het diner. Zijn partner Xenia Lodia Maria werd in 2016 nog uitgeroepen tot de één na mooiste voetbalvrouwen, door mannenblad Esquire. En inderdaad, de foto’s liegen er niet om. Xenia Lodia is een pracht van een vrouw. Zo mooi, dat Fer gedacht moest hebben: die kan ik niet laten lopen. In 2014 vroeg hij haar namelijk ten huwelijk en sindsdien woonden ze samen in London. Fer speelde toen nog bij Swansea City, een voetbalclub in Wales. Samen kregen ze een zoontje, genaamd Ace.

Sigourney Korper

De meeste kennen haar waarschijnlijk van haar succesvolle deelname aan het programma So You Think You Can Dance. Sigourney Korper. Haar prestaties op het live tv hebben haar een prima carrìere opgeleverd in de entertainmentindustrie. Ze danste onder meer in videoclips van Chris Brown en Afrojack. Maar die knappe mannen vergeet ze gauw, wanneer ze thuiskomt bij haar Jonathan de Guzman, middenvelder bij Eintracht Frankfurt. Korper wil liever niet bekendstaan als ‘de vrouw van’. Maar daarover hoeft ze zich met zo’n curriculum wat ons betreft ook niet druk te maken.

Lieke Martens

De term voetbalvrouw is allang niet meer alleen weggelegd voor ‘de vrouw van’ een professionele voetballer. Nee, tegenwoordig zijn er ook voetbalvrouwen die hun eigen mannetje staan. Zoals Lieke Martens bijvoorbeeld. Dit jaar overtrof ze met alle andere leeuwinnen álle voetbalvoorspellingen en kwam ze in finale terechtvan het WK Vrouwenvoetbal. Het leuke snuitje van Lieke zal haar op het veld wellicht niet helpen, maar daarbuiten biedt het haar mooie kansen. Zo stond ze al model voor het sieradenmerk Zinzi en speelde ze vorig jaar in de reclame van Calvé Pindakaas.