Met deze 5 automerken zit je altijd goed

Op zoek naar een nieuwe auto en weten op welke wagen je altijd prima kunt rekenen? Zoek niet verder. Hier zetten we namelijk de vijf meest betrouwbare auto’s van 2021 voor je op een rij. Ook vertellen we welke merken je beter links kunt laten liggen én hoe je de beste verzekering voor je auto scoort.

Beste autoverzekering kiezen

Wil je overstappen van autoverzekering? Check dan goed wat de dekking is. Hoe lager de dekking, hoe meer je uit eigen zak moet betalen als je met je auto schade maakt of oploopt. Online autoverzekeringen vergelijken maakt kiezen een stuk makkelijker. Daarmee zie je gelijk of je niet teveel betaalt.

Goed om te weten: met een All Risk-dekking ben je het beste verzekerd. Deze dekking vergoedt namelijk ook schade aan je eigen auto. Handig, vooral als je auto nog vrij nieuw of veel waard is.

Meest betrouwbare auto’s

Elk jaar neemt het Amerikaanse bedrijf J.D. Power de betrouwbaarheid van Amerikaanse automerken onder de loep. Tijdens dit onderzoek wordt er bijgehouden hoeveel problemen er jaarlijks per merk worden gemeld. De auto’s die hiervoor in de gaten worden gehouden zijn maximaal drie jaar oud. Zo krijg je een goed beeld van problemen waar je op de lange termijn mee te maken kunt krijgen.

Dit jaar scoorden 14 merken bovengemiddeld goed. Volgens het onderzoek zijn dit de 5 betrouwbaarste automerken van 2021:

 1. Lexus
 2. Porsche
 3. Kia
 4. Toyota
 5. Buick/Cadillac (gedeelde vijfde plaats)

Andere stevige merken die het ook goed deden maar iets lager op de lijst staan zijn:

 1. Hyundai
 2. Genesis
 3. Lincoln
 4. Acura/BMW (gedeelde negende plaats)
 5. Chevrolet
 6. Mitsubishi
 7. Mazda

Kortom: als je een auto zoekt die in de eerste jaren weinig onderhoud nodig heeft en je zonder pech op de plek van je bestemming brengt, kies dan voor een auto van een van deze merken.

Minst betrouwbare auto’s

Nu je weet wat de meest betrouwbare merken zijn, is het ook goed om te weten welke merken het minst betrouwbaar zijn. Helemaal onderaan de lijst van betrouwbare auto’s prijkt de Land Rover. Dit merk wordt gevolgd door andere sportieve automerken waaronder Alfa Romeo en Jaguar. Ook luxepaardje Tesla staat er verrassend genoeg tussen. Dit merk wilde niet meewerken aan het onderzoek, maar staat nu toch voor het eerst op de lijst met een onofficiële (en teleurstellend lage) ranking.

 1. Land Rover
 2. Alfa Romeo
 3. Jaguar
 4. Tesla (onofficiële ranking)
 5. Chrysler

Zo zie je maar weer: waar er bij de betrouwbare merken heel wat betaalbaars tussen zit, lever je bij sommige peperdure auto’s helaas niet alleen in op spaargeld maar ook op betrouwbaarheid.