De lekkerste hapjes voor een avondje borrelen

De lekkerste hapjes voor een avondje borrelen

Wij kunnen ons ontzettend verheugen op een gezellig avondje borrelen met vrienden. Het is dan tijd om te ontspannen, met elkaar te kunnen lachen, updates te geven over jullie levens en misschien wel wat frustraties uiten die je de afgelopen week of afgelopen weken bent tegengekomen. Echter is zo’n avondje nooit compleet zonder lekkere drankjes en hapjes. Op zoek naar wat inspiratie voor lekkere hapjes tijdens een avondje borrelen? Wij hebben onze favoriete hapjes voor je op een rijtje gezet.

Bitterballen

De bitterbal is een echte Nederlandse snack die het altijd goed doet en die altijd op zal gaan wanneer je hem op tafel zet. Extra lekker met flink wat grove mosterd maar zorg wel dat je je tong en gehemelte er niet aan verbrandt. De tip van echte bitterbal-eters: splits de bitterbal eerst in tweeën, zodat beide kanten eerst kunnen afkoelen. Wil je het echt goed aanpakken, zorg dan dat je een professionele friteuse in huis hebt.

Kaashapjes

Uiteraard moeten er ook hapjes aanwezig zijn voor alle vegetariërs. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de negatieve gevolgen die vlees heeft op klimaatverandering en daarom zijn steeds meer mensen vegetarisch geworden. In plaats van een normale bitterbal zou je ook kunnen kiezen voor een bitterbal met een kaasvulling erin. Kaassticks uit de frituur doen het ook altijd goed.

round green fruit

Brie uit de oven

Om nog maar even in het kaasthema te blijven: brie uit de oven serveren op stokbrood en vijgenjam is ook iets wat het hart van elke kaasliefhebber sneller zal laten kloppen. Je zou ook kunnen kiezen om camembert in de oven te laten smelten en hier knoflook, zout en rozemarijn bij te doen. Ook een perfecte toevoeging voor elke borrelplank.

Artisjokken

Artisjokken zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens heel erg gezond! Een artisjok is namelijk een groente, maar smaakt zo heerlijk dat velen het als snack rekenen. Een artisjok kun je op de markt aanschaffen en gemakkelijk zelf bereiden. Even in een pan met heet water leggen en na ongeveer 10 minuutjes even checken of hij zacht is. Nog niet? Draai hem dan even om en laat hem wat langer liggen. Top hem af met (zelfgemaakte) aioli.