We kunnen tegenwoordig echt niet meer zonder: onze mobiele telefoon. Dit handige apparaatje heeft zich in rap tempo in ons leven genesteld. We waren er al blij mee toen we er alleen mee konden bellen of SMS-en, want dat gaf ons al zoveel mogelijkheden. Nooit meer in een telefooncel bellen als je wat later was, of even snel een berichtje sturen als dat beter uitkwam. Maar sinds de introductie van de smartphone kunnen we echt helemaal niet meer zonder. Het is wonderlijk hoe snel we eraan gewend zijn geraakt om niet alleen onze telefoon altijd bij ons te dragen, maar daarmee ook het laatste nieuws, ons boodschappenlijstje, onze agenda, een routeplanner, een enorme encyclopedie en zelfs onze bankrekening. Maar om daar optimaal gebruik van te maken is meer nodig dan alleen de telefoon zelf. Hoe populairder de smartphone werd, des te meer telefoon accessoires we ook nodig kregen.
Hoe gebruik je hem zo veilig mogelijk?
Veel van de telefoonaccessoires die je kunt kopen hebben te maken met veiligheid. Daarbij staat de veiligheid van het apparaat voorop, al komen er ook steeds meer tools om een veilig gebruik door de eigenaar te stimuleren.
Om je telefoon te kunnen gebruiken zonder bang te zijn dat je dure accessoire met één verkeerde beweging of een moment van onoplettendheid op de grond klettert, doe je er natuurlijk een goed hoesje omheen. Eentje die bescherming biedt bij vallen en stoten, zodat je telefoon net wat meer kan hebben dan wanneer je hem ‘naakt’ gebruikt. Zie een smartphone als een heel kleine, dunne computer. Die wil je ook liever niet laten vallen! Doe jezelf dus een plezier, en koop bij een nieuwe telefoon ook altijd een nieuw hoesje, en controleer geregeld of deze nog voldoende bescherming biedt. Er is altijd wel een hoesje naar je smaak, zie hier wat er allemaal te koop is.
Gebruik je hem wel veilig?
Alhoewel het prettig is om je telefoon heel te houden, is het natuurlijk nog veel belangrijker om zelf ook heel te blijven tijdens het gebruik ervan. We weten inmiddels dat fietsen of autorijden terwijl we met de telefoon bezig zijn levensgevaarlijk is. Daarom is een telefoonhouder fiets geen overbodige luxe, als je tijdens het fietsen wilt blijven bellen, muziek luisteren of je navigatie wilt gebruiken. Let ook op dat je het volume niet te hard zet als je een koptelefoon gebruikt, zo voorkom je dat je andere weggebruikers niet aan hoort komen.
Ook voor in de auto zijn er voldoende houders te koop, die ervoor zorgen dat je je smartphone als navigatie kunt gebruiken of zelfs gewoon kunt blijven bellen, zonder daarvoor je handen te gebruiken. Zowel op de fiets als in de auto is het inmiddels verboden om met je handen met je telefoon bezig te zijn, dus zorg dat je ook dit soort houders direct aanschaft als je ze denkt nodig te gaan hebben bij een nieuwe telefoon.