Op welk moment kun jij echt niet zonder koffie?

Ben je een echte koffieliefhebber, dan drink je je favoriete drankje waarschijnlijk de hele dag door. Toch heeft bijna iedereen die regelmatig koffie drinkt van die momenten waarop een kopje echt onmisbaar is. Momenten waarop er echt even koffie nodig is om weer door te kunnen, de dag weer aan te kunnen. Welke momenten dat zijn, dat verschilt natuurlijk erg per persoon. Maar onderstaande voorbeelden zullen de meeste mensen vast en zeker bekend voorkomen.

Als je net wakker bent

De dag beginnen zonder een kopje koffie? Voor de meeste koffiedrinkers is dat ondenkbaar. Zij hebben aan het begin van de dag echt hun cafeïne nodig om op gang te komen, anders blijven ze de hele dag het gevoel houden dat ze nog niet helemaal wakker zijn.

Maar dat is niet de enige reden waarom we zo gehecht zijn aan ons kopje koffie in de ochtend. Het heeft vaak ook met rituelen te maken. Wanneer een deel van je ochtendroutine niet door kan gaan, kun je daar de rest van de dag last van blijven houden. Je bent het zo gewend, dat je gewoon uit je ritme bent als het even anders loopt. En wat dacht je van de geur van gemalen koffie die in de ochtend je huis langzaam vult? Voor velen hét signaal dat de dag begonnen is!

Als de dag niet op wil schieten

Van die dagen waarop de klok vooruit lijkt te kruipen. Die gewoon niet op willen schieten, die eindeloos lijken te duren. We maken ze allemaal wel eens mee, en niet zelden zijn we er al voor het middaguur helemaal klaar mee. Een uitputtingsslag, waar maar geen einde aan lijkt te komen.

Op dat soort dagen kunnen we echt niet zonder onze koffie. Zwaar is en blijft het, maar met zo nu en dan een bakje koffie blijven we in ieder geval alert en aanwezig, en hebben we zo nu en dan iets om naar uit te kijken.

Als je even wat troost kan gebruiken

Heb je een rotdag? Ben je verdrietig, heb je het koud, of ben je net helemaal natgeregend? Ook dan kun je snakken naar een kopje koffie. Een bakkie troost, noemen ze het ook wel, en dat is natuurlijk niet voor niets. Het stevige, warme drankje helpt je er weer een beetje bovenop. Kies op dit soort momenten bewust voor je lievelingskoffie, uit die lekkere koffie capsules die je hebt liggen. Een beetje verwennerij heb je wel verdiend!

Als je nog héél lang door moet

De laatste, en waarschijnlijk heel herkenbaar. Het kopje koffie dat je wakker moet houden. Als je nachtdienst hebt, of nog laat een tentamen moet leren. Als je een saaie vergadering hebt die nog uren gaat duren; een kopje koffie houdt je wakker, voorkomt dat je inzakt en houdt je een beetje alert. Het heeft menigeen heel wat moeilijke uurtjes door geholpen!