Mercedes A klasse – dé keuze voor de sportieve bestuurder

Last Updated on: 10th januari 2023, 02:57 pm

Denk je aan een auto met vermogen dan denk je natuurlijk aan het bekende Duitse merk Mercedes. Dit automerk maakt al jarenlang luxe auto’s die voorzien zijn van de nodige pk’s. Een misopvatting die veel mensen koesteren is dat ze denken dat iedere Mercedes duur is. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor de toegankelijke Mercedes A klasse, ideaal voor de mensen met een iets lager budget. Wil je meer te weten komen over de voordelen van de Mercedes A klasse occasion? Tijd om snel verder te lezen, in dit artikel vind je alle info die je nodig hebt voor het maken van een keuze!

Kracht, snelheid en optimale wegligging

Met de A klasse is het Mercedes gelukt om een prachtig betaalbaar model op de markt te brengen. Op dit moment is het mogelijk om te kiezen voor de standaard benzine, een superzuinig model en een, plug-in hybride voor je nieuwe aanwinst. Kies je voor de sport uitvoering dan heb je een Mercedes A klasse die prima weet te tippen aan een Audi A3 en de BMW 1 Serie. De standaard modellen zijn juist weer comfortabele gezinsauto’s die perfect op de weg liggen voor hobbelige stadswegen of voor ritjes in de bergen op vakantie. Het vermogen loopt uiteen van 134 pk tot aan wel 221 pk bij de A250. Deze hoge mate van verscheidenheid maakt het mogelijk om altijd wel uit te komen bij de A klasse die perfect past bij wat je al die tijd al zocht.

Niet meer willen stoppen met rijden

Als er één ding is waar Mercedes echt in uitblinkt dan is het comfort tijdens het rijden. Dit is dan ook niet anders bij de A klasse. Het stuurwiel is in hoogte en breedte verstelbaar en de bestuurdersstoel kan ook op alle standen handmatig worden versteld. Hierdoor ben je voorzien van de optimale ondersteuning tijdens het rijden. De sportstoel die je vindt in de AMG Line-modellen is voor veel mensen terecht hun favoriet nu je bij deze stoelen ook nog eens bent voorzien van steun voor de onderrug én van een verstelbare lendensteun. Uiteraard kan je tijdens het rijden ook genieten van de stoelverwarming en van de automatische airconditioning. Ongeacht je bestemming is het rijden in de A klasse een waar genot.

Eenvoudig een Mercedes A klasse occasion kopen

Je hebt wel kunnen zien dat de Mercedes A klasse een kleine krachtpatser is. Het grote vermogen in combinatie met de stoere uitstraling maakt dit dé startersauto voor iedere sportieve bestuurder. Ben je toch wat meer van de ruimte en heb je behoefte aan nog meer kracht? In dat geval is de C of zelfs de G klasse wellicht een betere keuze om te overwegen. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat je voor deze hogere klassen ook gelijk een groter bedrag kwijt bent, zowel voor de aanschaf als aan het onderhoud. Uiteindelijk gaat het er om dat je kiest voor een auto waar je met plezier in rijdt.