Kies eenvoudig je motorkleding

Het kiezen van motorkleding is tegenwoordig vrij eenvoudig, omdat je veel opties hebt om uit te kiezen. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld motorhelmen kopen op basis van je behoeften. Als je op een scooter rijdt, dan zijn jethelmen de beste keuze. Als je op een crossmotor rijdt, wil je misschien een crosshelm kopen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een motorjas gemaakt van stof te dragen.

Jethelmen

Een jethelm is een helm met een voorkant die helemaal open is. Je kunt zo genieten van een uitstekende rijervaring en je kunt door de wind lekker uitwaaien. Een jethelm is echter nogal luidruchtig, daarom is gehoorbescherming essentieel. Het is ook niet de meest veilige helm omdat de kinbescherming onbreekt. Omdat het geen kinbescherming heeft zijn deze helmen over het algmeen vrij licht. Als je op een scooter rijdt, is de jethelm een ​​populaire keuze. Verder past een jethelm meestal beter in de bagageruimte van een motor dan een integraalhelm.

Racehelmen

Op het circuit is een racehelm het type helm dat je moet dragen. Racehelmen zijn doorgaans goed qua aerodynamica omdat ze gemaakt zijn voor snelheid. Je kunt de voorkant van de helm openen en de kinbak is vrij groot. Fabrikanten van racehelmen proberen deze helmen zo licht mogelijk te maken. Over het algemeen hebben de duurdere modellen een betere aerodynamica en ventilatie. De nieuwste technologien worden gebruikt om de snelheid op de motor te maximaliseren. Deze kunnen ook beter omgaan met rotatie-energie. 

Jassen van stof

Een motorjas van stof heeft tal van voordelen en je kunt kiezen uit tal van opties. Ze zijn er in verschillende stijlen en kleuren. De meeste stoffen motorjassen zijn ademend en waterdicht. Je zult het dus niet te warm krijgen op de weg. Je kunt er ook gewone kleding onder dragen, in tegenstelling tot leren jassen. Stoffen jassen zijn geschikt voor alle seizoenen. Ze hebben vaak een thermische voering voor koude dagen die je in de zomer kunt verwijderen. Een uitneembare thermische voering is handig om je aan te passen aan het seizoen en de temperaturen die daarmee gepaard gaan. Een motorjas van stof kan ook een membraan hebben waardoor het kledingstuk zowel ademend als waterdicht is. Of je nu een man of een vrouw bent, jassen van stof zijn gemakkelijk te vinden. Dames motorjassen hebben smallere schouders en een smallere taille dan exemplaren voor heren. De zakken van de meeste jassen hebben een veilige sluiting, dus het is geen probleem om je telefoon of portemonnee erin te stoppen.