Hoe zorg je dat je de juiste verzekering voor je auto kiest?

Een auto is een kostbaar bezit, niet alleen omdat het vaak een grote investering is, maar ook omdat je vaak al snel niet meer zonder auto kunt. Een goede verzekering kiezen voor je auto is daarom van groot belang. Een autoverzekering sluit je in de eerste plaats af om de schade die jij aan andere weggebruikers toegebracht hebt, te kunnen betalen. De schade die jijzelf hebt opgelopen, wordt bij de meeste autoverzekeringen niet uitgekeerd. Of je een verzekering zou moeten kiezen die ook jouw schade dekt, hangt af van een aantal factoren. In dit artikel bespreken wij deze factoren zodat jij eenvoudig en snel een autoverzekering afsluiten kunt die naadloos aansluit bij jouw wensen.

 

Welke autoverzekeringen zijn er?

Er zijn drie soorten autoverzekeringen: de WA-basisverzekering, de WA+ beperkt casco verzekering en de all-riskverzekering. Welke van deze drie opties voor jou de beste is, hangt af van de leeftijd van je auto en niet van het merk; een Renault hoeft niet per se een Renault verzekering te hebben. Doorgaans hebben auto’s ouder dan negen jaar genoeg aan de WA-basisverzekering. Auto’s tussen de zes en negen jaar komen in aanmerking voor de WA+ beperkt casco en wagens jonger dan zes jaar krijgen vaak een all-risk autoverzekering. Deze laatste optie onderscheidt zicht van de eerste twee door het feit dat deze autoverzekering ook de schade vergoedt die jij aan jouw auto opgelopen hebt. Bij de beperkt casco verzekering wordt ook schade gedekt die ontstaan is als gevolg van bijvoorbeeld een brand in je auto, een inbraak of door een aanrijding met een dier. Schade als gevolg van een aanrijding die jij veroorzaakt hebt, wordt hierbij niet vergoed. Is die schade namelijk fors, dan is de kans groot dat het voordeliger is om een andere auto te kopen dan om de schade te laten herstellen.

 

Heb je aanvullende opties nodig?

Je bent verplicht om je auto te verzekeren maar dat wil niet zeggen dat er daarom niets te kiezen valt. Je kunt namelijk nog extra pakketten aan je verzekering toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Deze optie wordt vaak gekozen omdat het voorkomt dat je langs de kant van de weg blijft staan. Heb je pech onderweg, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die zal zorgen dat er een specialist naar je komt. Indien nodig, kun je vervangend vervoer krijgen. Wil je ook pechhulp in het buitenland? Check dan deze speciale optie zodat je met een gerust gemoed de grens over kunt steken.

 

Je verzekering online afsluiten

Wil je alles op je gemak nog even doornemen, dan kun je even naar de site van je verzekeraar gaan om te kijken welke mogelijkheden allemaal geboden worden. Je kunt op basis van je kentekenplaat zien welke verzekering aanbevolen wordt. Voeg vervolgens de aanvullende opties toe aan je verzekering. Met een paar klikken op je muis kun je je verzekering vervolgens afsluiten. Je krijgt je polisvoorwaarden zo snel mogelijk thuisgestuurd. Je kunt nu met een gerust gevoel de weg op want je auto is volgens de wettelijke eisen goed verzekerd.