Merk jij dat je minder energie hebt dan je vroeger had?

Als je jong bent, lijkt het alsof je energie niet op kan: je kunt nachtenlang doorfeesten en de volgende dag sta je toch weer fris op je werk. Naarmate je ouder wordt, merk je dat je energie minder zal worden. Eigenlijk is dit verkeerd gesteld, het is namelijk niet zo dat je minder energie hebt, je moet er echter wat meer voor doen om het op peil te houden. Hoe zorg je dat je meer energie krijgt als je wat ouder bent? Door te bewegen! Bewegen is goed voor mensen omdat het hun lichaam soepel houdt, een frisse wind door de geest laat gaan en omdat het je energie geeft. Wij laten je zien wat je kunt doen om te zorgen dat je die dertig minuten beweging per dag met gemak haalt!

 

Goed sporten

Wanneer je je voorneemt om te gaan sporten, rijst al snel de vraag: wat moet je doen om echt resultaat te merken? Dat kan een lastige vraag zijn om zelf te beantwoorden. Vandaar dat je gebruik kunt maken van een gezondheid app. Het voordeel van zo’n app is dat je niet alle motivatie uit jezelf hoeft te halen. De app kan je laten zien wat je moet doen om doelen te stellen die haalbaar zijn en de app helpt je vervolgens ook om deze doelen daadwerkelijk te halen. Dat maakt niet alleen dat je heel effectief sport, maar ook dat je met veel plezier beweegt. Dat is misschien nog wel het belangrijkste aan het sporten: als het je lukt om echt plezier te beleven aan het bewegen wordt sporten al snel geen moetje meer, maar kijk je uit naar je volgende sportmoment.

 

Welke sport wil jij gaan beoefenen?

Als je gaat sporten, is het de vraag welke sport het beste bij jou past. Het voordeel van een bewegen met behulp van een app, is dat deze je met allerlei vormen van sporten kan laten kennismaken. Wil jij graag beginnen met hardlopen? Volg het schema dat de app je laat zien. Zo weet je zeker dat je niet te snel van stapel loopt en dat je vervelende blessures kunt voorkomen. Wil jij liever wat meer snelheid? Dan kun je ook gaan fietsen. Een goede app kan je een goed programma laten zien waarmee je aan je conditie kunt werken. Probeer het een keer uit en ontdek van welke sport jij de meeste energie krijgt!

 

Geef niet te snel op

Als je een nieuwe gewoonte wilt aanleren, is het belangrijk dat je de handdoek niet te snel in de ringen gooit. Een goede app helpt je om een programma aan te houden dat uit te voeren is. Mocht je het desondanks zwaar vinden, doe het dan een tandje rustiger. Of beloof jezelf een beloning. Ieder begin is moeilijk, dus denk niet dat je het niet kunt wanneer het sporten je in het begin zwaar valt. Rome is ook niet in een dag gebouwd, hetzelfde geldt ook voor jouw conditie.