De handigste gadgets tijdens het sporten

Sporten gaat een stuk makkelijker en efficiënter met de juiste gadgets. Je kunt je resultaten en je progressie makkelijker meten. Of je nu een ervaren sporter bent of net bent begonnen met sporten, deze gadgets komen altijd van pas!

Smartwatch

Een smartwatch is een onmisbare gadget bij het sporten. De meeste smartwatches beschikken over een Activity tracker. Een Activity Tracker meet allerlei dingen tijdens het sporten. Bijvoorbeeld je hartslag, het aantal calorieën dat je hebt verbruikt en het aantal stappen dat je hebt gezet. Kies voor een Apple Watch of een Fitbit. Kies een fitbit bandje dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld een bandje van siliconen dat comfortabel gedragen kan worden tijdens het sporten.

Fietsnavigator

Houd je van fietsen, dan is een fietsnavigator echt iets voor jou. Een fietsnavigator is meer dan alleen een navigatiesysteem. Je kunt bijvoorbeeld je fietsactiviteiten delen op social media. Daarnaast kun je het apparaat koppelen met je smartphone. Zo kun je alle resultaten bijhouden. Het aantal gereden kilometers en de tijd dat je bewogen hebt. Een fietsnavigator zorgt er verder voor dat je langs alle mooie plekken op een route komt.

Massage gun

Het kan vervelend zijn als je spierpijn krijgt na het sporten. Er zijn gelukkig manieren om dit te voorkomen. Zo is een goede warming up en cooling down essentieel. Heb je desondanks alsnog spierpijn gekregen, probeer dan eens een massagegun. Dit apparaat verbetert de doorbloeding van je spieren. Hierdoor herstel je een stuk sneller.

Smartweegschaal

Als je veel sport wil je het liefst allerlei metingen rondom je lichaam kunnen uitvoeren. Met een smartweegschaal kun je naast je gewicht verschillende andere metingen doen: bijvoorbeeld je BMI, percentage lichaamsvet, visceraal vetniveau en spiermassa. Al deze gegevens kun je analyseren met een smartphone app. Zo kun je op een eenvoudige manier je vorderingen bijhouden.

Sportarmband

Als je veel hardloopt is een sportarmband een onmisbare gadget. In een sportarmband kun je je smartphone of ID doen, zonder dat je deze hoeft vast te houden. Gebeurt er iets onderweg dan ben je altijd bereikbaar. Het is ook een handige manier om je favoriete hardloopapp te kunnen gebruiken. Zo kun je op een makkelijke manier je prestaties meten.

Draadloze earpods

Een onmisbare gadget bij het sporten zijn draadloze earpods. Van muziek luisteren tijdens het sporten krijg je extra energie. Met draadloze earpods heb je geen last van een snoertje tijdens het sporten en kun je vrij bewegen. Er zijn allerlei modellen op de markt met verschillen in geluidskwaliteit en duurzaamheid.

Balance board

Houd je niet van hardlopen of zweten in de sportschool, dan is een balance board misschien iets voor je. Je hoeft alleen maar op een schijf te staan en je balans te houden. Dit is een flinke inspanning, wil je dit langere tijd volhouden. Je zult merken dat je dan al je spieren nodig hebt om in evenwicht te blijven. Dit zorgt voor een ongekend effect op je lichaam.

Smart springtouw

Met dit smart springtouw hoef je zelf niet meer te tellen en kun je je volledig focussen op je workout. Het springtouw houdt het aantal verbrande calorieën bij en het aantal keren dat je hebt gesprongen. Daarnaast heeft het de optie om je vriendinnen uit te dagen.

VR-headsets

Heb je geen zin om de deur uit te gaan maar wil je toch op een leuke manier sporten, denk dan eens aan een VR-headset met bijbehorende fitnessapps. Zo kun je op een leuke en interactieve manier sporten zoals dansen, boksen of een andere activiteit.

Drinkgordel

Goed gehydrateerd blijven is belangrijk als je veel sport. Houd je van hardlopen dan is het fijn om je handen vrij te hebben. Bij het hardlopen is een drinkgordel erg handig. Je draagt hem om je middel en klikt je flesje water er makkelijk in. Zo heb je geen probleem meer met losse flesjes.

Borstlamp

Veiligheid is belangrijk als je ‘s avonds gaat hardlopen. Zonder goede verlichting kan sporten in het donker gevaarlijk zijn. Met een borstlamp zorg je ervoor dat je goed gezien wordt. Kies voor een borstlamp met LED-verlichting. Deze is energiezuinig, kan makkelijk worden opgeladen en gaat met een volle batterij wel 8 uur mee.