Verhoog je libido met sport: welke sport werkt voor jou?

Sporten is een effectieve manier om je libido te verhogen. Er is echter discussie over welke sport en intensiteit het beste werkt om je libido te verhogen. Moet je nu in de gewichten hangen of kun je beter aan cardio doen? In dit artikel geven we antwoord op die vraag!

Verschillen tussen krachttraining en conditietraining

Om je libido te verhogen met sporten, is het belangrijk om te weten welke soorten sporten er zijn. We onderscheiden krachttraining en conditietraining, ook wel cardio genoemd.

Krachttraining richt zich op het vergroten van spiermassa en spierkracht. Voorbeelden van sporten die spiermassa vergroten zijn:

 • Bodybuilding
 • Gewichtheffen
 • Powerliften

Cardio focust zich op het trainen van uithoudingsvermogen. Voorbeelden van sporten die uithoudingsvermogen verbeteren zijn:

 • Fietsen
 • Hardlopen
 • Roeien

Cardio en krachttraining kunnen op verschillende manieren bijdragen aan een hoger libido. Door te sporten maak je dopamine en endorfine aan, wat het stresshormoon cortisol verlaagt. Sporten is ook goed voor:

 • Meer zelfvertrouwen door een fitter lichaam
 • Betere doorbloeding
 • Invloed op hormonen zoals testosteron en oestrogeen
 • Betere conditie
 • Ontspanning en daardoor een verbetering van het libido

Krachttraining en verhoogd libido

Krachttraining beïnvloedt je hormonen. Mannen maken testosteron aan door krachttraining, terwijl vrouwen naast testosteron ook oestrogeen aanmaken. Door de toename van deze hormonen neemt het verlangen naar seks toe en werkt krachttraining dus libido-verhogend.

Cardio en conditietraining voor beter libido

Hardlopen verhoogt het zelfvertrouwen en verbetert je uithoudingsvermogen, wat natuurlijk ook bijdraagt aan een beter libido. Ook lichte lichaamsbeweging, zoals wandelen, verlaagt cortisol en heeft een positieve invloed op je mentale welzijn en libido. Je hoeft dus niet per se aan zware krachttraining te doen om je libido te verhogen.

Let op! te veel sporten heeft een averechts effect op je libido

Overmatig sporten kan een negatief effect hebben op je libido. Onderzoek toont aan dat mannen die bijvoorbeeld trainen voor een marathon soms een energietekort hebben, wat het testosteron verlaagt en het libido vermindert.

Conclusie: sporten voor een gezond libido

Het verhogen van je libido door sporten is dus goed mogelijk met zowel cardio als krachttraining. Bouw het wel rustig op en over train jezelf niet, dit werkt averechts. Neem dus ook voldoende rust en kies altijd een sport die bij jou past om je libido te verhogen.

Je kunt ook je libido verhogen met supplementen of libidopillen. Ze kunnen een goede ondersteuning bieden bij het verhogen van je libido. Wil je hier meer over weten kijk dan eens bij Slimminglabs.