Hoe organiseer ik een online avondje uit: een aantal tips op een rij

Bron: Pixabay.com

De kroegen dicht, alle evenementen en festivals afgelast en maar één gast per dag over de vloer… veel mogelijkheden voor een gezellig avondje uit met vrienden zijn er op het moment niet in deze ongewone tijd. Of toch? Want, geloof het of niet, er zijn meerdere manieren om een leuk avondje te hebben naast de zoveelste Netflix marathon. Hier zijn een paar tips: 

Organiseer een online bierproeverij

Zoom is er niet alleen voor die eindeloze werkoverleggen. Nodig al je vrienden uit om ’s avonds online te komen en organiseer een online bierproeverij. Klinkt misschien ingewikkeld of als veel werk? Nee, hoor, het is vrij makkelijk. Bepaal eerst je publiek en de juiste bieren, stuur dan de biertjes op naar alle deelnemers van de avond, plan je Zoom meeting en klaar is Kees! Wil je het nog wat professioneler aanpakken? Volg dan het stappenplan van Beer in a Box en maak ook kaartjes met de juiste volgorde van de bieren die geproefd moeten worden, op welke temperatuur het bier moet worden bewaard, en de juiste bijpassende snacks voor de avond. Zo wordt het helemaal een echte bierproeverij. 

Organiseer een online bingoavond

Geen zin in bier? Of wil je nog wat meer te doen hebben tijdens je online avondje uit? Doe samen mee aan een online bingo! Maar bingo is dat niet alleen voor ouderen of wat aan de suffe kant? Welnee! Er zijn namelijk meerdere manieren om een online bingoavond te houden. Zo kun je zelf een bingoavond organiseren: je kunt dan de bingokaarten online laten maken en naar de andere deelnemers toesturen. Via Skype kun je dan zelf de nummers omroepen totdat er iemand bingo roept.   

Het kan echter nog makkelijker. Zo hoef je bij Bingocams zelf niet je eigen kaarten te maken, maar staan die al voor je klaar zodra je online een bingo kamer binnenkomt. Ook hoef je zelf niet eens de nummers af te kruisen: de website doet dit voor jou. De website zorgt er zelfs voor dat ook wanneer je bingo hebt, je een Live Win Moment krijgt die aan de rest van de kamer wordt laten zien. Plus je winst wordt automatisch op je account gestort. Zo wordt het echt een gezellig avondje uit. 

Pixabay.com 

Organiseer een online pubquiz

De afgelopen tijd meer boeken kunnen lezen of tv-programma’s kunnen zien en wil je graag je nieuwe kennis op de proef stellen? Organiseer een online pubquiz. Sport, muziek, films, algemene kennis… het kan over van alles gaan. Verzin zelf vragen over je favoriete sport of laat elk van je vrienden een vragenronde bedenken over hun eigen hobby’s. De winnaar krijgt een bierpakket thuisgestuurd of de eer om de volgende keer de pubquiz in elkaar te zetten.  

Zoals je ziet, zijn er veel manieren om in deze ongewone tijden alsnog een leuk avondje uit

te organiseren. Dankzij vele online mogelijkheden, kun je alsnog je vrienden zien en het gezellig hebben. En voor je het weet zijn de kroegen weer open en kunnen alle festivals weer plaatsvinden.