Hoe begin je met airsoft?

Airsoft is een sport die niet altijd toegestaan was in Nederland. Het is pas sinds een aantal jaar legaal geworden om airsoft te spelen. Bij airsoft is het de bedoeling dat je de tegenstander uitschakelt door middel van replica’s van echte wapens. Je kan het zien als een schietsport. Het is mogelijk om een één-op-één gevecht te doen of juist met teams. Dat hangt af van je eigen voorkeuren. Je kan in ieder geval niet zomaar beginnen met airsoft. Er zijn een aantal zaken die je eerst zal moeten regelen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan hieronder hoe je kan beginnen met airsoft.

Oud genoeg

Om te kunnen beginnen met airsoft is het van belang dat je oud genoeg bent. In Nederland is er namelijk een bepaalde leeftijd om mee te mogen doen aan airsoft. Je moet namelijk achttien jaar oud zijn om te beginnen met airsoft. Dat is natuurlijk jammer, maar niet geheel raar. Je mag ook geen airsoft wapens aanschaffen voordat je die leeftijd hebt bereikt. Ben je dus nog niet achttien jaar oud? Dan zal je helaas nog even moeten wachten om te kunnen beginnen.

Jezelf aanmelden

Ben je eindelijk achttien jaar of ouder? Dan is de volgende stap om jezelf aan te melden bij de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Dit is verplicht om te kunnen beginnen met airsoft. Je zal namelijk een pas ontvangen waarmee je airsoft spullen kan aanschaffen en in je woning kan bewaren. Heb je de pas nog niet binnen? Schaf dan nog geen airsoft spullen aan. Dit mag op dat moment nog niet. Houd hier echt rekening mee wanneer je gaat beginnen met airsoft om onnodige problemen te voorkomen. Het is een lidmaatschap waar je een jaar aan vast zit en die je steeds kan verlengen.

Wapen aanschaffen

Zonder een airsoft wapen is het natuurlijk niet mogelijk om mee te doen. Het is mogelijk om airsoft wapens te huren. Dat is een slim idee wanneer je er nog niet zeker van bent dat airsoft bij jou past. Door wapens te huren, kan je een hoop geld besparen. Weet je al dat je sowieso blijft airsoften? Dan zijn er verschillende airsoft guns waar je uit kan kiezen. Een simpel airsoft geweer is vaak een goede optie voor beginners. Na een tijdje kan je altijd kiezen voor een sniper of shotgun. Dat zijn airsoft wapens waarbij het handig is om wat ervaring te hebben.

Overige uitrusting

Naast een wapen heb je uiteraard ook andere uitrusting nodig. Het is goed om te weten dat het verplicht is om een veiligheidsbril te dragen waarmee je jouw ogen kan beschermen. Verder is het handig om camouflage kleding aan te schaffen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de omgeving waarin je gaat airsoften. Vaak kiezen mensen voor een shirt met korte mouwen met een vest. Zo kan je het vest altijd uitdoen wanneer je het warm krijgt. Verder is een lange broek fijn om je benen te beschermen tijdens het kruipen. Goede schoenen kunnen zeker niet ontbreken. Het kan voorkomen dat je lang aan het airsoften bent. Je voeten moeten dit wel aankunnen.