De makkelijkste manieren om veel eiwitten binnen te krijgen

Je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen en bouwstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Eén van de belangrijkste voedingstoffen zijn eiwitten. Voor sommige mensen is het lastig om genoeg eiwitten binnen te krijgen, terwijl dit wel belangrijk is. De hoeveelheid eiwitten hangt af van je lichaamsgewicht. Als basisregel kan je aanhouden dat je ongeveer 0,80 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig hebt. Maar hoe krijg je genoeg, of juist meer eiwitten binnen? Voor het antwoord kan je hieronder verder lezen. 

Via supplementen

Tegenwoordig bestaan er veel eiwitsupplementen die je kan gebruiken. Vooral sporters gebruiken dit, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Het is overigens voor veel sporters belangrijk om extra eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je spieren beter kunnen herstellen na een intensieve training. Hiernaast kunnen producten met veel eiwitten veel betekenen voor je spiermassa. 

Er zijn verschillende soorten eiwitsupplementen waar je uit kan kiezen. Een voorbeeld hiervan is caseine eiwit. Caseïne wordt langzaam verteerd in je lichaam en om die reden kan je dit eiwitsupplement het beste voor het slapen gaan innemen. Mensen kiezen ook steeds vaker voor een eiwitshake. Dit kan je klaarmaken door de poeder te mengen met water of melk. Er is niet echt een tijdstip waarop je zo een eiwitshake het beste kan drinken. Probeer zelf wat uit om erachter te komen wat jij het prettigst vindt werken. Verder zijn eiwitrepen ook populair bij sporters. Dit is een makkelijk en snel tussendoortje.

Via dierlijke producten

Eiwitsupplementen zijn meer bedoeld voor sporters of wanneer je niet genoeg eiwitten uit je voeding haalt. Het is namelijk zo dat je normaal gesproken genoeg eiwitten uit dierlijke producten hoort te halen. Dierlijke producten hebben alle aminozuren die nodig zijn voor je lichaam om goed te kunnen functioneren. Bij dierlijke producten kan je denken aan vlees, vis en zuivel. 

Door veel dierlijke producten te eten, zorg je er dus voor dat je eiwitten binnenkrijgt. Probeer gedurende de dag bijvoorbeeld kipfilet op brood te eten of en melkproducten te eten. Wanneer je geen vlees eet, kan je plantaardige producten eten. Eet je wel vlees? Dan kan je de twee soorten eiwitten uit voeding het beste combineren. Als het goed is, zou je dan genoeg eiwitten binnen moeten krijgen. 

 

Via plantaardige producten

Het is natuurlijk mogelijk dat je geen dierlijke producten eet. In dat geval kan je het beste kiezen voor plantaardige producten. Je kan plantaardige producten eigenlijk zien als goede vleesvervangers. In plantaardige producten zitten niet alle aminozuren die je nodig hebt. Wat zijn dan precies plantaardige producten? Onder andere pasta, verschillende noten en peulvruchten vallen in de categorie van plantaardige producten. 

Je kan door plantaardige producten dus aan een goede hoeveelheid eiwitten komen. Het is bij deze soort eiwitten wel belangrijk dat je veel variatie hebt en vooral dat je de eiwitten goed combineert. Dit heeft te maken met het feit dat niet alle aminozuren erin zitten die je lichaam nodig heeft. Ongeacht de manier die je kiest, blijft het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt.