Goede motorhandschoenen: waar op te letten bij het kopen?

Ben je van plan om nieuwe motorhandschoenen aan te schaffen? We zetten voor je op een rijtje waar je goed op moet letten als je handschoenen gaat shoppen.

De pasvorm

Met motorrijden heb je natuurlijk bescherming nodig. Van schoenen tot broek en helm, tot jack en handschoenen. Het hele plaatje moet kloppen. Niet alleen voor het motorrijdersplaatje, maar voor je eigen veiligheid als je op een motor stapt. Bij een laars of een jas krijg je nog speelruimte qua pasvorm. Hoe langer je het draagt des te meer het vormt naar jou. Met een handschoen is dat niet zo. Een motorhandschoen moet perfect zitten vanaf het eerste moment. Zorg ervoor dat de motorhandschoen mooi aansluit en bij het vasthouden van een handvat, geen stof dubbelvouwt in je handpalm. Dat gaat irriteren na een tijdje. Daarnaast is het belangrijk dat je vingertoppen een klein beetje ruimte hebben tot de buitenkant. Zit de handschoen te strak, kan je last krijgen van tintelende vingers tijdens het rijden.

Weerbestendig

Op een motor kan het al gauw koud aanvoelen. Ook in de zomer kan de wind soms als koud aanvoelen als je langere tijd op je motor zit. Voor de verschillende seizoenen zijn er zomer- en winterhandschoenen. Zomerhandschoenen kunnen waterdicht, niet waterdicht en winddoorlatend zijn. Winterhandschoenen zijn gevoerd en vrijwel altijd waterdicht.

Veiligheid

De binnenkant van het materiaal kan het best bestaan uit leer. Dat is namelijk een materiaal met een hoge slijtweerstand. Mocht je jezelf moeten opvangen bij een val, dan biedt leer het meeste protectie ten opzichte van andere materialen. Daarom kiezen de meeste mensen voor motorhandschoenen van Voordeelhelmen. Daar kan je in alle soorten en maten de veiligste handschoenen krijgen voor op de motor. Er bestaan ook motorhandschoenen met een palmslider. Hierbij krijg je extra beveiliging in de vorm van een slider in je handpalm. De slider mag niet tegen het stuur aankomen tijdens het rijden, dus test altijd eerst of dit het geval is, voordat je een handschoen met palmslider aanschaft.

Warmte

Ga je in de kou rijden? Zorg er dan altijd voor dat je je handschoenen warm weglegt. Laat ze dus niet op je motor liggen als je stopt met rijden, maar neem ze mee naar binnen en leg ze desnoods op de kachel voor je weggaat. Het is sowieso beter om op de motor te stappen met handschoenen die op kamertemperatuur zijn. Ga je langer dan een half uur rijden? Dan zijn handschoenen met een verwarmingselement of verwarmde handvatten echt aan te reden. Het is aan jezelf wat je wil spenderen aan de warmte van handen tijdens het ritje.