Geen auto, wel van A naar B: deze opties heb je

Om in ons land van A naar B te komen, heb je lang niet altijd een eigen auto nodig. We hebben de boel hier zodanig georganiseerd, dat je ook op allerlei andere manieren je reis kunt maken. We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rijtje.

Het openbaar vervoer

In Nederland is het goed geregeld qua openbaar vervoer, al zijn we er dol op om er vooral op te mopperen. Zeker in en rond grote steden kun je vrijwel overal komen, en rijden bussen, treinen, metro’s en trams vaak met grote regelmaat. Zeker dan is het openbaar vervoer een goed alternatief, dat op sommige momenten ook nog eens sneller kan zijn dan de auto. Bovendien heb je geen gedoe met parkeren, ook lekker!

Een auto huren

Soms zijn er van die momenten waarop een auto toch echt handig is om van A naar B te komen, bijvoorbeeld wanneer er geen openbaar vervoer beschikbaar is, of wanneer je veel bagage hebt. Dat kan echter ook prima zonder zelf een auto te bezitten. Een auto huren is namelijk ook nog altijd een optie. Dat kan voor een dag of een deel ervan, maar ook voor een wat langere periode. We ontdekken steeds meer dat we iets niet hoeven te bezitten om er gebruik van te kunnen maken, en een auto huren past helemaal in deze trend. Zeker in grotere steden gaat het erg gemakkelijk, bij een auto huren Den Haag heb je bijvoorbeeld volop opties, maar ook daarbuiten is het meestal geen probleem.

Lukt het op de (elektrische) fiets?


Hoef je niet al te ver te reizen? Dan kun je er natuurlijk ook met de fiets heen! Nederlanders staan erom bekend dat ze heel wat affietsen in hun leven, en is de afstand minder dan tien kilometer dan vinden de meeste mensen het ook een prima keuze. Wel stappen we meer en meer over op de elektrische fiets. Daarmee gaan we sneller van A naar B, maar kunnen we ook gemakkelijker wat langere afstanden afleggen. Daarmee wordt het in veel gevallen een steeds beter alternatief voor de auto.

Rijd met iemand anders mee

Tenslotte is er natuurlijk altijd nog de optie om met iemand mee te rijden. Naar het werk is er misschien een collega die dezelfde kant op moet; als je de kosten deelt, heb je daar allebei profijt van. Bovendien is het ook nog eens gezellig! Lukt dit niet, dan zijn er ook websites waar je op zoek kunt gaan naar een lift. Liften door gewoon langs de weg te gaan staan doen we steeds minder, maar al vooraf online op zoek gaan naar iemand waarmee je kunt meerijden wordt wel steeds makkelijker.