Eerste keer naar een coffeeshop? Wij geven tips!

Wie nieuwsgierig is naar wiet of hasj haalt dit het veiligste in een coffeeshop. Nu kan het natuurlijk behoorlijk spannend zijn om een coffeeshop binnen te stappen. Maar zo’n shop is helemaal niet heel spannend. Om jouw eerste keer in een coffeeshop minder spannend te maken, geven we jou in deze blog een paar tips!

Een coffeeshop is een veilige plek waar je wiet of hasj kan kopen voor een joint. Zo zijn er genoeg coffeeshops in Amsterdam waar je zo binnen kan stappen. Maar ook in de rest van Nederland natuurlijk. De omstandigheden zijn veilig en drugs is getest. Waardoor je met een gerust hart de cannabis kan gebruiken. Een coffeeshop is dan ook eigenlijk een soort loungeruimte waar je een jointje kan roken. Gewoon ontspannen met bijvoorbeeld je vrienden. Vaak kan je er ook een kopje koffiedrinken of een lekker kopje thee. De sfeer is dan ook vaak ontspannen en relaxt. Kom je alleen? Dan is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een spelletje of een praatje.

Verschillende soorten wiet

Waarschijnlijk heb je nog niet zoveel verstand van de verschillende soorten wietsoorten. Dat is natuurlijk totaal geen probleem. De medewerkers van de coffeeshop willen jou maar al te graag helpen om uit te leggen welke soorten er zijn. Maar wellicht is het fijn om vooraf zelf ook al er iets meer over te weten. Er zijn drie soorten cannbais. Namelijk: Sativa, hybride en indica. Je kan ook kijken op https://hunters-coffeeshop.com/ voor meer informatie!

Die laatste heeft een hoog CBD-gehalte en juist een laag THC gehalte. Hierdoor word je erg rustig van deze wiet. Deze wiet wordt dan ook vaak voor het slapen gerookt. Sativa heeft een laag CBD-gehalte en juist een hoog THC-gehalte. Je raadt het al: je wordt er meer actief van. Een combinatie van deze twee wietsoorten is de laatste optie: hybride. Hierdoor ontstaat er vaak zelfs een compleet nieuwe plant.

Lees je in en laat je adviseren

Als je voor de eerste keer een coffeeshop binnenstapt kan het dus prettig zijn om je te laten adviseren door de medewerkers. Maak er een gezellig uitje van door lekker in de coffeeshop te gaan zitten. Maar je kan het ook alleen ophalen en dan later thuis in een veilige omgeving gebruiken.

Wil je meer weten over het veilig gebruik van cannabis? Dat lees je hier!