De mooiste bomen voor in de tuin

De één is geboren met groene vingers, de ander heeft er helemaal niets mee. Toch kunnen we allemaal genieten van een groene en mooie tuin of een mooi park. Op het moment dat je gaat verhuizen naar een huis met een tuin (of er misschien al woont maar nog nooit genoeg liefde aan je tuin hebt gegeven)  kan het goed zijn dat je gaat nadenken over hoe je je tuin precies wilt invullen. Moeten er vooral struiken in staan, of wil je ook bomen toevoegen? Natuurlijk kun je de hulp inschakelen van een hovenier of esthetische tuinexpert, maar in veel gevallen is dit erg duur. Daarom geven we in dit artikel een opsomming van de mooiste bomen die in jouw tuin zeker niet zullen we misstaan. Welke is jouw favoriet?

Leibomen

Leibomen zijn een van de mees geliefde boomsoorten voor in de tuin. Dat komt omdat ze perfecte beschutting bieden dankzij hun brede en licht begroeide vorm. De takken bij dit type boom worden in een horizontale richting geleid.  Dat maakt dat je schaduw kunt creëren op plekken waar je het graag zou willen, maar ook voorkomt dat de buren kunnen meegenieten van het uitzicht in jouw tuin. Sommige leibomen veranderen met de seizoenen mee, andere leibomen blijven groen. Een leiboom is niet één type boom, maar kunnen veel verschillende bomen zijn die in leivorm worden geleid. Wanneer je leibomen kopen gaat, maakt dit dat er dan ook een ruime keuze is aan verschillende soorten leibomen.

Japanse tuinkers

Je hebt vast wel eens verwonderd langs een Japanse tuinkers gelopen, die bekend staat om haar mooie roze bloemen. Als de eerste warme dagen van het jaar doorkomen, dan gaat deze boom vol in bloei staan met grote roze en witte bloemen. Door de dichte begroeiing biedt deze boom dan ook veel schaduw, wat perfect kan uitkomen in de eerste warme dagen van het jaar. De boom gaat waarschijnlijk bloeien in de maanden april en mei.

pink flower in tilt shift lens

Appelboom

Vind je het leuk om vruchten uit eigen tuin te kunnen eten, dan is een appelboom echt wat voor in jouw tuin. Deze schattige boom staat niet alleen heel leuk in de tuin door zijn ronde vorm en rode vruchten die eraan groeien, hij bloeit ook! Veel mensen weten niet dat de appelbomen in het voorjaar een hele mooie witte bloesem laat voelen, wat in elke tuin mooi zal staan. Maar het allerleukste is het misschien toch wel om ooit een appeltaart te kunnen maken met appels uit eigen tuin. Lijkt een appelboom je wel wat, verdiep je dan eerst in de verschillende soorten appelbomen die er bestaan. Er zijn namelijk heel wat soorten te verkrijgen!

Stermagnolia

Heb je een kleinere tuin, dan is misschien niet elk type boom geschikt voor jouw tuin, omdat het simpelweg niet gaat passen. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een relatief kleinere boom, zoals de stermagnolia. Deze boom is afkomstig van de bekende Magnolia-familie. Echter zien de bloemen van deze specifieke boom eruit als (je verwacht het vast niet) sterren. Je hoeft niet bang te zijn dat deze boom het niet gaat overleven in de winter, want de stermagnolia kan wel tegen wat kou.