Een telefoon abonnement met of zonder telefoon?

Last Updated on: 10th november 2022, 01:09 pm

Ben jij op zoek naar een nieuw mobiel abonnement? Er is veel keuze tegenwoordig, dus waar begin je? Het is belangrijk om een abonnement samen te stellen die past bij jou. Soms is het lastig om zelf erachter te komen welk abonnement het best past bij jou. Vandaar dat wij enkele tips hierover op een rijtje hebben gezet. Lees dus snel verder.

Telefoonabonnement met telefoon

Ben je niet meer tevreden met je huidige mobiele telefoon? En zou je graag willen investeren in een nieuwe telefoon? Dan kun je het best voor een telefoonabonnement met telefoon kiezen. Het is vervolgens belangrijk om inzicht te krijgen in hoeveel je gebruik maakt van het internet en hoe vaak je belt. Je kunt namelijk een telefoon abonnement precies aansluiten op basis van je internetgebruik en het aantal belminuten. Ben jij het liefst de hele dag door telefonisch bereikbaar? En bel je veel voor werk of met vrienden? Kies dan voor een abonnement met onbeperkt aantal belminuten. Vind jij het belangrijker om altijd up-to-date te blijven en sociale media de gehele dag door te gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor onbeperkt internet. Je kunt ook kiezen voor een abonnement met zowel onbeperkt internetten als bellen. Als je een keuze hebt gemaakt welk telefoonabonnement het best bij jou past, kun je daarna kiezen hoe je het liefst de kosten wilt afbetalen. Je kunt namelijk je nieuwe telefoon in één keer afbetalen, waardoor je maandlasten lager zullen zijn. Je kunt het geld dan maandelijks voor andere lasten gebruiken, zoals de verhoogde energieprijzen. Is het voor jou momenteel niet mogelijk om zo’n groot bedrag in één keer neer te leggen? Dan worden je maandlasten hoger.

Telefoonabonnement zonder telefoon

Ben jij nog niet uitgekeken op de telefoon die je nu hebt? Of is er een telefoon die je van een kennis, vriend of familielid kan overnemen? Dan kun je ervoor kiezen om een telefoonabonnement af te sluiten zonder telefoon. Je hebt dan keuze uit een prepaid of een sim only abonnement. Een sim only abonnement is tegenwoordig het meest gebruikelijk, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Met een sim only abonnement sluit je een maandelijks pakket af van bijvoorbeeld honderd belminuten. Als het aantal belminuten op zijn, kun je alsnog voor een buitenbundeltarief extra bellen. Bij sommige providers zijn er zelfs geen buitenbundeltarieven van toepassing. Hierdoor ben en blijf je altijd bereikbaar. Net als bij een telefoonabonnement met telefoon kun je de keuze van het abonnement baseren op jouw behoeftes. Ben je bang dat je eventueel op een later moment meer of minder wilt bellen, sms’en of internetten? Je kunt je sim only abonnement bij sommige providers elke maand wijzigen. Dit geeft je veel flexibiliteit en vrijheid. Bovendien geeft een sim only abonnement je veel vrijheid omdat je abonnement niet gekoppeld is aan een mobiele telefoon. Je bent daarom na dag één al eigenaar van je telefoon en je telefoonabonnement is daar compleet losgekoppeld van. Echter moet je wel de optie hebben om een telefoon over te nemen of je huidige telefoon voor langere tijd te gebruiken. Als je huidige telefoon kapot gegaan is, is een telefoonabonnement met telefoon waarschijnlijk voordeliger.