Een korte geschiedenis van het merk Breitling

Als het aankomt op het kopen van een mooi horloge zijn er heel wat merken om voor te kiezen. Hoewel de meeste mensen bekend zijn met een merk als Rolex is het ook mogelijk om te gaan voor een alternatief. Zo is de Breitling Navitimer een prachtig uurwerk om voor te gaan. Ben je nu benieuwd naar de geschiedenis achter dit unieke merk? Lees dan snel verder, in dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je maar moet weten. Voor je het weet kan je niet wachten om zelf een Breitling te halen!

Begin van het bedrijf

Voordat we meer laten zien over onder andere de Breitling Superocean is het handig om te kijken naar het begin van het bedrijf. Breitling werd in 1884 opgericht door Léon Breitling in het kleine Zwitserse dorpje Saint-Imier. In die tijd was het bedrijf met name gericht op de productie van chronografen. Deze uurwerken werden voornamelijk gebruikt voor het timen van sportevenementen en activiteiten. De eerste horloges waren mechanisch. Dit houdt in dat ze werden aangedreven door een reeks tandwielen en veren. Deze horloges moest je nog met de hand opwinden.

Eerste polshorloge van Breitling

In 1915 introduceerde Breitling de eerste chronograaf voor polshorloges, een belangrijke vooruitgang op het gebied van horlogemaken. Met dit nieuwe horlogeontwerp konden gebruikers de tijd van hun pols aflezen in plaats van afhankelijk te zijn van een zakhorloge of stopwatch. De reputatie van het bedrijf groeide snel. Sinds het jaar 1930 was Breitling de officiële leverancier van horloges aan de Royal Air Force. In de jaren 1940 introduceerde Breitling de Chronomat. Dit horloge isontworpen voor piloten en heefteen speciale schuifregelaar die gebruikt wordt voor de navigatie en voor het maken van berekeningen.

Lijn met populaire modellen

Later kwam Breitling met de Navitimer. Dit is nog steeds een van de meest iconische en populaire horloges die je kunt vinden binnen dit bedrijf. In de periode tussen 1960 en 1970 bleef Breitling innoveren en nieuwe horlogeontwerpen introduceren. Tijdens het jaar 1969 introduceerde het bedrijf de eerste zelfopwindende chronograaf, een belangrijke vooruitgang in de horlogetechnologie. In de jaren 1970 is de Superocean voor het uitgebracht. Dit liep goed tot in 1980 Breitling over werd genomen door de familie Schneider. Zij hebben het bedrijf nog populairder gemaakt onder het grote publiek.

Horloges in onze eeuw

In de 21e eeuw is Breitling blijven innoveren en nieuwe horlogeontwerpen blijven introduceren. In 2009 introduceerde het bedrijf de Emergency. Dit is een speciaal uurwerk dat in geval van nood een noodsignaal kan uitzenden. Ook hebben ze oude modellen voorzien van een facelift. Deze hoge mate van diversiteit maakt het voor iedereen mogelijk om binnen no time uit te komen bij een Breitling horloge wat echt bij hem of haar past. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar gelet op het feit dat ze flink stijgen in prijs is het ook gelijk een investering die je doet.