Een echte mannen slaapkamer creëer je zo!

Last Updated on: 27th mei 2021, 11:06 am

Wanneer je intrekt in een nieuwe kamer met knalroze muren, kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je behoefte hebt om je kamer een make-over te geven om zo een echte man cave te creëren. Ook wanneer je je kamer gewoonweg iets te saai vindt of hij wel een likje verf kan gebruiken, kun je investeren in een nieuwe look voor jouw slaapkamer. Weten hoe je dat kunt doen? Wij geven tips.

  1. Neem het niet al te serieus

Want is dat niet wat mannen doen? Wanneer je denkt aan een studentenhuis met alleen maar mannen zie je vast direct een smerig huis voor je, met posters van halfnaakte vrouwen aan de muur en etensresten door het huis heen. Echt ‘mannelijk’ is dat natuurlijk niet te noemen, maar waarschijnlijk vind je het meer iets voor vrouwen om alle sokken netjes naast elkaar opgevouwen in de kast te hebben liggen. Tip 1 luidt dus ook: neem het niet te serieus. Het is natuurlijk ‘maar’ een slaapkamer.

  1. Maar besteed er wel aandacht aan

Wanneer je een date meeneemt naar huis wil je natuurlijk wel indruk kunnen maken, en wanneer je kamer eruit ziet als een groot rommelhok doe je dat natuurlijk niet. Hoewel je het niet al te serieus hoeft te nemen en je geen showroom van je kamer hoeft te maken, maak je wel indruk wanneer je kamer verzorgd oogt. Ruim dus regelmatig op en verschoon je bed minstens één keer in de twee weken.

  1. De juiste verlichting

Want niets is zo ongezellig als een tl-buis boven je bed. Eén grote plafondlamp doet z’n werk, maar meerdere kleine lichtjes staat natuurlijk een stuk gezelliger. Kies dan bijvoorbeeld voor led spots die je zo groot, klein of aanwezig kunt maken als je zelf wilt.

  1. De juiste accessoires

Denk je er niet direct aan om in je slaapkamer accessoires aan te schaffen? Zonde! Juist die maken een mannelijke kamer helemaal af. Zo kun je kiezen voor dierenhuiden op de grond, of een groot kleed. Ook schilderijen of canvas foto’s aan de muur doen het altijd goed. Nog wat extra inspiratie nodig? Kijk dan hier.