Een bril op sterkte aanschaffen, waar moet je op letten? 

Last Updated on: 12th mei 2023, 08:28 am

Het aanschaffen van een bril op sterkte is een belangrijke beslissing die invloed heeft op jouw dagelijks leven en comfort. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende aspecten die bij deze aankoop komen kijken. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste bril op sterkte, inclusief het bepalen van je sterkte en het selecteren van monturen Zo helpen we je om een weloverwogen keuze te maken en de beste bril voor jouw specifieke behoeften te vinden.

Welke sterkte heb ik nodig? 

Het bepalen van de sterkte van je bril is een belangrijk onderdeel van het aanschaffen van een bril op sterkte. Een nauwkeurige oogmeting zorgt ervoor dat je de juiste bril krijgt, waardoor je beter zicht hebt en mogelijke problemen kan voorkomen. Hier zijn enkele stappen om je te helpen bij het bepalen van de sterkte van je bril:

Maak een afspraak bij een opticien of oogarts: Een oogmeting moet worden uitgevoerd door een professional, zoals een opticien of oogarts. Zij hebben de kennis en apparatuur om je ogen nauwkeurig te meten en de juiste sterkte voor je bril te bepalen.

Wees voorbereid op de afspraak: Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij je hebt, zoals je huidige bril (indien van toepassing), een lijst van eventuele oogproblemen of aandoeningen, en eventuele vragen die je hebt over je ogen of het dragen van een bril.

Onderga de oogmeting: Tijdens de oogmeting zal de opticien of oogarts verschillende tests uitvoeren om de sterkte van je bril te bepalen. Deze tests kunnen onder andere bestaan uit het lezen van letters op een afstand, het gebruik van verschillende lenzen om je zicht te testen en het controleren van de gezondheid van je ogen.

Bespreek de resultaten met de professional: Na de oogmeting zal de professional de resultaten met je bespreken en je een recept geven voor je bril. Dit recept bevat informatie over de sterkte van de lenzen, de afstand tussen je pupillen en eventuele aanvullende correcties die nodig zijn, zoals cilinders voor astigmatisme.

Passend montuur vinden

Het vinden van het juiste montuur voor je bril is een belangrijke beslissing, omdat dit invloed heeft op zowel je comfort als je uiterlijk. Om het geschikte montuur te kiezen, moet je rekening houden met de vorm van je gezicht, je persoonlijke stijl, de materialen waaruit de monturen zijn gemaakt en de kleur die het beste bij je teint past. Probeer verschillende monturen uit en vraag om advies van een opticien om de perfecte bril te vinden die past bij jouw behoeften en levensstijl.