man in crew neck t shirt lying on bed

Tips bij het inrichten van een echte mannen slaapkamer

Last Updated on: 12th mei 2023, 08:27 am

De slaapkamer wordt vaak een beetje vergeten tijdens het inrichten van een woning. Vreemd eigenlijk, want je brengt hier een heel groot deel van de dag in door. Niet alleen om te slapen, maar ook om te relaxen, te gamen, nog even te lezen of misschien zelfs wel wat te werken. Zo’n veelgebruikte ruimte verdient dan ook wel wat extra aandacht. Maar hoe creëer je een sfeervolle, fijne, echte stoere mannen slaapkamer? Waar denk je dan aan? Hier vind je de nodige tips & inspiratie.

Een goede basis

Een goede basis is al het halve werk. Bedenk daarom van tevoren goed welke kleuren je in de ruimte wilt gebruiken. Kies bij voorkeur voor donkere tinten. Deze geven een stoere uitstraling aan de kamer. Heb je een zeer kleine slaapkamer? Dan hebben donkere kleuren op de muren waarschijnlijk minder de voorkeur. In dat geval is het slim om naar het materiaalgebruik te kijken. Pas bijvoorbeeld lichte kleuren toe op de muren, maar combineer deze met betonlook muren. Zo geef je de lichte tinten toch nog een stoere en rauwe uitstraling.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het overgrote deel van de ruimte licht te houden en met behulp van accessoires wat donkere en stoere accenten aan te brengen. Dit is een goede manier om de ruimtelijke uitstraling te bewaren.

Stoer bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Daarom verdient deze ook zeker wat extra aandacht. Verdiep je voor de aankoop in de verschillende bedden en combinaties. Welk bed de beste keuze is, is geheel afhankelijk van lichaamsbouw, lengte en gewicht. Ons advies is dan ook om meerdere bedden uit te proberen. Kijk eens welk matras je fijn vindt, welke look het beste bij jouw slaapkamer past.

De boxspring zien we tegenwoordig steeds vaker terug in moderne slaapkamers. Geen wonder. Deze bedden liggen namelijk niet alleen enorm lekker, maar zijn ook nog eens in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hiermee geef je jouw slaapkamer dus direct een stoere, tijdloze uitstraling. Bovendien beschikken ze over een zeer lange levensduur, dus ben je in één klap voor een hele lange tijd klaar.

Gaming station

Ben jij een echte gamer en doe je dit het liefst in de slaapkamer? Dan is het natuurlijk helemaal mooi als je een ware gaming station rondom het bed kunt maken. Pimp de kamer een beetje op met een groot televisiescherm en verwerk een goede geluidsinstallatie in de ruimte. Zo kun je de complete game beleving ervaren. Heerlijk tijdens het gamen, maar ook wanneer je gewoon een mooie film wilt kijken. Dankzij deze heerlijke hoek zal je steeds meer uren in de slaapkamer doorbrengen.