Een auto van de zaak leasen: de voordelen van elektrisch leasen

Elektrisch rijden is duurzaam, vandaar dat steeds meer fabrikanten met elektrische auto’s op de markt komen. Het aanbod groeit hard en je hebt dus steeds meer keuze. Lease je een auto van de zaak, dan is de kans groot dat je, de volgende keer dat je een auto uit mag zoeken, gaat kijken naar een elektrische variant. Het bruto leasebedrag is vaak hoger, maar er zijn een hoop voordelen te noemen om toch voor die elektrische auto te gaan. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

En rij je nu geen zakelijke leaseauto? Dan nog kun je voordelig elektrisch gaan rijden met je volgende auto, dankzij private lease elektrisch.

Bijtelling

De bijtelling voor een elektrische auto is lager dan voor een benzine- of dieselauto. Lease je je auto nog in 2020, dan is het tarief 8%, in 2021 wordt dat 12%. Een ‘normale’ auto komt op 22% bijtelling. De hogere aanschafprijs van een elektrische auto voel je dus een stuk minder in de portemonnee, oftewel een auto van dezelfde waarde is goedkoper als je die elektrisch leaset. Let op: dit geldt tot een aanschafwaarde tot ā‚¬45.000, daarboven betaal je ook voor een elektrische auto 22%.

Duurzaam

Het opladen van een elektrische auto is minder milieubelastend dan tanken met een gewone auto. Heb je ook nog eens groene stroom, bijvoorbeeld uit zonnepanelen, dan is dat extra duurzaam. Een elektrische auto stoot namelijk geen gassen uit die belastend zijn voor het milieu.

Snel

Een elektrische auto is over het algemeen snel, sneller dan andere auto’s. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar vaak gaat een elektrische auto van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden. Daarvoor moet je bij een benzineauto goed zoeken en kom je meestal bij de (dure) sportauto’s terecht. Bovendien is een elektrische auto heerlijk stil, ook bij hoge snelheden. Een telefoongesprek voeren terwijl je 130 rijdt? Geen enkel probleem!

Goedkoop ’tanken’

Stel, je moet je tankkosten (deels) zelf betalen, dan heb je met een elektrische auto een groot voordeel. Het laden kost namelijk omgerekend veel minder dan een volle tank benzine of diesel. Zelfs als je het afzet tegen het aantal kilometers dat je met een volle accu kunt rijden, is het vele malen voordeliger. Dit kan tot honderden euro’s per maand schelen, bij veelvuldig gebruik! Tel uit je winst šŸ™‚

Oftewel, een elektrische auto is snel Ć©n stil, goedkoop en duurzaam in energieverbruik en kost minder bijtelling. Bovendien staan de ontwikkelingen niet stil en wordt de actieradius steeds groter en de laadtijd steeds minder, een win-win situatie voor iedereen die elektrisch wil gaan rijden!