Dit zijn de coolste lampen van 2019

In een woonkamer is het belangrijk dat alles mooi op elkaar aansluit. Van de bank tot de tafel. En van de stoelen tot de verlichting. En dat laatste is ‘m nou juist net. Een lamp is zoveel meer dan alleen een object dat je licht geeft in het donker. Het is een sfeerobject en dat ligt natuurlijk aan het soort licht dat je gebruikt. Maar het geeft ook uitstraling aan je woning. Welke lampen doen het anno 2019 ontzettend goed in jouw woning? Wij vertellen het je in deze blog!

Rotan lampen

Dit item heeft de laatst jaren een flinke sprong uit de tijd genomen: rotan. Hoorde het eerst nog thuis in de jaren 70, is het nu ineens weer hartstikke hip. Rotan lampen geven een warme uitstraling in je woning en passen dan ook erg goed bij donkergroen, donkerblauw en okergeel. Rotan heeft je woning een gezellige en huiselijke sfeer. Hang bijvoorbeeld deze lampen boven de eettafel of kies voor een mooie staande lamp.

Industriële lamp

IJzer, aluminium, licht, matglans of juist reflecterend? Dat is een industriële lamp. Deze lampen hingen vroeger in grote fabriekshallen, maar doen het nu heel goed bij jou in de woonkamer of slaapkamer. Je kunt natuurlijk een vintage exemplaar op de kop tikken, maar tegenwoordig zijn er ook heel mooie lampen te koop die nét heel oud lijken.

Een andere toffe industriële oplossing is het bundelen van veel verlichtingspeertjes bij elkaar. Kies voor een mooi snoer en wikkel ze bijvoorbeeld rondom een ijzeren stang boven je eetkamer. Je kunt er zelf voor kiezen om ze te bundelen of te verdelen over de stand.

Designlamp

Of je nu houdt van strak, klassiek of spotjes. Er is altijd een designlamp die past bij jouw smaak en inrichting. Een lamp met een geometrisch onderstel en een ronde glazen lampen van gerookt glas geeft een warme gloed over bijvoorbeeld de salontafel. Een mooie wandlamp met koperen accenten en een schuifarm, geeft precies daar licht waar jij het nodig hebt. En heb je een grote woonkeuken en een klassieke inrichting dan misstaat hier een grote kroonluchter zeker niet. Duik dus zeker even in de wereld van de designlampen als je iets anders dan anders wilt.