Dit zijn de beste SUV’s van 2020

SUV is de afkorting van sports utility vehicle. Het is een auto die je kunt herkennen aan de verhoogde bodemvrijheid en de capaciteit om meer passagiers te vervoeren. Het lijkt op een stationswagen maar dan is hij wat stoerder. Denk bijvoorbeeld aan de off-road-teachniek door de vierwielaandrijving. De eerste SUV stamt uit 1970 en was een Range Rover. Maar vandaag de dag zijn we meer dan ooit fan van deze SUV’s en daarom is deze auto sinds 2005 als maar meer populairder geworden. En dit zijn de beste SUV’s van 2020. Lees snel mee!

Om tot een lijst van de beste SUV’s te komen, moet je een aantal stations passeren. Er zijn namelijk maar liefst 7 soorten SUV’s. En dan tellen we daar de vele merken nog niet eens bij op. Er zijn de luxemerken, denk aan Rolls Royce, Maserati en Lamborghini. Maar ook de meer betaalbare Ford Kuga en Nissan Quashqai.

Dit zijn de verschillende soorten SUV’s

1. Kleine SUV

Dit is een makkelijke en wendbare keuze met een verhoogde zit. Wil jij een kleine auto leasen? Dan is dit een perfecte keuze. Denk bijvoorbeeld aan de Audi Q1 en de Suzuki SX4.

2. Compacte SUV

Zoek je een meer compact model maar wel met die typische hoge zit? Kies dan voor een BMW X3, een Ford Kuga of de Volvo XC60. Voor goedkoop auto leasen prive zit je met een van deze SUV’s vaak goed.

3. Traditionele SUV

Hebben we het over de typische SUV, waarmee de SUV juist zo bekend is geworden? Dan kijk je naar de Porsche Cayenne, BMW X6, Range Rover Sport.

4. Terreinwagen SUV

Zo’n wagen waarmee je welk soort terrein aan? Dan kom je uit bij de Mercedes-Benz G-Klasse, maar ook de Land Rover Defender en een Jeep.

5. Luxe SUV

Wil jij een luxe uitvoering? Dan ga je voor de Range Rover Sport, de Porsche Cayenne en natuurlijk de BMW X6.

6. Midsize SUV

Een slag groter dan de compacte SUV is de midsize SUV. Maar hij is direct een flink stuk hoger. Welke je dan kunt kiezen? De Volvo XC60 of de Audi Q5 maar ook de BMW X3.

7. Crossover

Ook een crossover hoort in het rijtje van SUV’s. Dan komt omdat het een overgangsvorm tussen een personen auto en een SUV in is. Compact, net even wat kleiner, maar wel de voordelen van een SUV. Je komt dan al snel uit bij bijvoorbeeld de Audi A6, de Passat Alltrack van Volkswagen of een Volvo XC70.

Dit zijn de 5 populairste SUV van dit moment

En nu naar het leukste gedeelte: de 5 beste en meest populaire SUV’s van 2020. Waar hebben we opgelet? We hebben gelet op de betrouwbaarheid van de auto. Of er veel laadruimte is en of de instap prettig is. Daarnaast moet de auto voldoen aan hoge prestaties en natuurlijk een ultiem comfort. Ook de afwerking moet goed zijn.

Dit is de top 5:

  • Audi Q5
  • Nissan Qashqai
  • Volvo XC60
  • Ford Kuga
  • Volkswagen Touareg

Ben je benieuwd welke SUV bij jou past? Of wil je een SUV leasen? Dan kun je een proefrit plannen bij één autodealer bij jou in de buurt.