Deze stoere trapleuningen zijn in trek bij mannen

Niet iedereen is even comfortabel bij het inrichten van een huis, zeker als je van tevoren een stijl voor ogen had en niet zo goed weet hoe je deze werkelijkheid moet maken. Bijvoorbeeld wanneer je heel graag een stoer en mannelijk huis wil, maar niet goed weet hoe je moet beginnen. In dat geval bieden wij je een klein beetje een helpende hand, want in dit artikel presenteren wij je een aantal hele stoere trapleuningen die onder mannen heel populair zijn.

Soorten afwerkingen

Vaak zijn er voor trapleuningen verschillende soorten afwerkingen, waaronder rustiek en matzwart. Een rustieke afwerking is behandeld met bijenwas en heeft een ‘zachtere’ uitstraling. Bij een matzwarte afwerking wordt er gebruik gemaakt van een poedercoating waardoor het dus echt ‘mat’ oogt. Dit past perfect bij een strak en modern interieur. Natuurlijk zijn er ook andere afwerkingen mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je gebruik maakt van ruwe takken. Maar daarover later meer.

Gebogen staal

Trapleuning staal gebogen zijn zeer in trek. Donkere trapleuningen van staal, bijvoorbeeld in antracietgrijs, staan ontzettend stoer in een huis. Door een gebogen vorm staat dit niet per se heel strak, maar wel heel nonchalant in organisch in een huis. De dikte van de trapleuning kun je volledig naar wens invullen.

binnen, binnenshuis, designen

Duurzame trapleuning

Een trapleuning die gemaakt is van duurzame materialen is duurzaam en goed voor het milieu. Zelfs op het gebied van trapleuningen is het dus mogelijk om een duurzame keuze te maken.

Zwarte trapleuning

Hoewel mensen eerst dachten dat een zwarte trapleuning nogal hard zou staan naast een trap, is het de laatste jaren steeds meer een trend geworden. Een zwarte trapleuning doet het goed in strakke huishoudens.

Trapleuning drijfhout

Een houten trapleuning is al langer bekend, maar het staat extra stoer en mannelijk als je gebruik maakt van ruwe takken als trapleuning. Houd er echter wel rekening mee dat de takken goed geschuurd moeten zijn om geen splinters te krijgen in je handen tijdens het traplopen.

Trapleuning van touw

Een trapleuning van stevig touw zie je wel vaker bij huizen meteen beachy interieur. Deze robuuste trapleuningen staan ontzettend stuur en hebben een natuurlijke uitstraling. De trapleuning beweegt dankzij het materiaal ook iets mee, waardoor kinderen er ook gemakkelijker bij kunnen.