Deze series zijn absolute ‘must watch’ voor mannen

Natuurlijk zijn de nieuwste series altijd aantrekkelijk, maar Netflix voegt deze week ook een aantal klassiekers toe die we je niet willen onthouden.

Basic Instinct

image

Deze thriller uit 1992 is nu voor iedereen weer te zien op Netflix. Is de film van voor jouw tijd of ben je gewoon nog nooit aan deze klassieker toegekomen? Dan is dit je kans.

Basic Instinct gaat over een gewetenloze moordenaar, maar dan wel in de vorm van een aantrekkelijke en verleidelijke schrijfster (Sharon Stone). De blonde schone laat het hoofd van de rechercheurs volledig op hol slaan wanneer zij in een legendarische scène wijdbeens op haar stoel gaat zitten. Drie keer raden… zonder lingerie onder haar jurk te dragen.

Anyway, 127 spannende minuten. Kijken dus!


Kramer vs. Kramer

We gaan nog iets verder terug in de tijd, want deze klassieker stamtuit 1979. En dus zie je twee grootheden als Dustin Hoffman en Meryl Streep in hun jongere jaren. Sowieso al de moeite waard, dus.

Nu even over de film: Kramer vs. Kramer gaat over Ted Kramer (Dustin Hoffman), een zakenman die zijn werk boven zijn gezin plaatst. Zijn vrouw (Meryl Streep) zorgt voor zoon Billy en doet het huishouden.

kramer vs kramer

Totdat ze er klaar mee is en besluit haar gezin te verlaten. Het resultaat: de busy businessman is nu ook ineens fulltime father. Een lastige combinatie, voor Ted én zijn zoontje.

Zielig verhaal. Punt uit? Nee, hoor. Moederlief besluit terug te keren en eist daarbij de voogdij over haar zoon. De strijd om hun zoon zorgt voor verhitte momenten in Kramer vs. Kramer.

Hier nog wat bewijs dat je je enigszins moet schamen als je deze klassieker nooit eerder hebt gezien. In 1980 won de film namelijk de volgende prijzen bij de Oscars: ‘Beste film’, ‘Beste vrouwelijk bijrol’, ‘Beste regisseur’, ‘Beste aangepaste scenario’.


Apollo 13

Terug naar 1995, want in dat jaar kwam de verfilming van de Apollo 13-missie van 1970 uit. De film is gebaseerd op het boek Lost Moon van Jim Lovell.

apollo 13

Lovell was gezagvoerder van de Apollo 13: deze missie zou de derde maanlanding moeten worden, maar werd afgelast na het ontploffen van een zuurstoftank. Een dramatisch recept voor een heel spannende film.

Ook deze klassieker werd rijkelijk beloond: onder anderen met prijzen als ‘Beste montage’, ‘Beste geluid’, ‘Beste film’, ‘Beste mannelijke bijrol’ en ‘Beste vrouwelijke bijrol’.


Apocalypse Now

Deze oorlogsfilm uit 1979 speelt zich af tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog. Kapitein Willard (Martin Sheen) wordt door het Amerikaanse leger op pad gestuurd om kolonel Kurtz (Marlon Brando) te doden. Waarom? Hij wordt beschuldigd van (ongeoorloofde) moord en krankzinnigheid en voert een eigen oorlog met zijn privéleger.

Apocalypse Now

Regisseur Francis Ford Coppola koos voor een extra laag in de film. Er is namelijk meer aan de hand dan de missie van Kapitein Willard: Coppola behandeld diepere kwesties, zoals de zin en onzin van oorlog en drugsgebruik.

Je zult in eerste instantie denken naar een klassieke oorlogsfilm te kijken, maar wordt langzaam meegenomen op een reis van zelfontdekking en -reflectie. Ook deze klassieker won meerdere Oscars, Golden Globes en twee BAFTA Awards.


Naast dit rijtje met must see klassiekers heeft Netflix natuurlijk ook genoeg andere parels te bieden. Waaronder twee documentaires die we je graag aanraden:

Barça Dreams

Barca dreams
Netflix Nederland

Iedereen kent het grote FC Barcelona, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. En dat is ook niet met één reden.

De redenen zijn verpakt in grootheden als Messi, Guardiola en Cruyff. Het Catalaanse motto ‘Més que un club’ wordt in deze docu uitgelegd en meer dan waargemaakt. Geniet van de rijke geschiedenis die deze club kent.


Senna

Deze documentaire gaat over het leven én de dood van Ayrton Senna: de drievoudig Formule 1-kampioen uit Brazilië. De film begint bij zijn debuut in de Formule 1. Senna maakt zijn eerste kilometers hier in 1984.

senna-documentaire
Getty ImagesMike Hewitt

De film gaat voor een groot deel over zijn tijd bij McLaren. En daar zie je een passionele man die leeft voor zijn vak: “I am not designed to come second or third. I am designed to win.” Duidelijke taal.

Senna won een Satellite Award in de categorie beste documentaire.


Jarhead

In de categorie films heeft Netflix ook een waardige nieuwkomer: Jarhead. Deze oorlogsfilm volgt Anthony ‘Swoff’ Swofford die zich aanmeld bij de Mariniers.

In het peloton van sergeant Sykes (Jamie Foxx) is alleen ruimte voor de sterkste survivors. En dat laat geen ruimte voor emoties toe.

Hoewel de meesten afvallen tijdens de opleiding, schopt Swofford het tot team van de verkenners en sluipschutters. Wanneer het peloton op en top getraind is, worden ze op missie gestuurd naar Koeweit om Sadam Hoesseins privéleger terug te dringen.

Jarhead
Universal Pictures

De mariniers maken hier deel uit van Operation Desert Shield, maar moeten eerst op toestemming wachten. Om de tijd te overbruggen trainen ze dagelijks. Uiteindelijk vliegen de weken voorbij, zonder dat de mannen in actie mogen komen.

De verveling slaat toe, waardoor de irritaties hoog oplopen en ze zich ondertussen ook zorgen maken om hun thuissituaties. En wanneer de spierbundels eindelijk naar huis mogen bellen, mogen ze nog steeds geen emoties tonen. Opgekropte woede is een understatement.


Netflix zou Netflix niet zijn zonder de vele series die ze aanbieden. Om door de bomen het bos te zien hebben wij twee series met nieuwe releases die je wilt zien:

Ozark

image
Netflix

Het was even wachten, maar geduld loont: het tweede seizoen van Ozark staat nu in zijn geheel op Netflix! Waar Marty Byrde in seizoen één uiteindelijk van maffiabaas Del af weet te komen, staat nu Helen Pierce voor de deur: de advocaat van het drugskartel waar Byrde schulden bij heeft.

Niemand is veilig en de familie Byrde zal all in moeten gaan om er heelhuis vanaf te komen.


Shooter

We willen niet te veel verklappen, want je kunt seizoen een en twee zelf gaan bekijken én van seizoen drie komt er elke week een nieuwe aflevering online. Zo hebben we het graag.

image
Netflix

De serie Shooter gaat over een hoog onderscheiden ex-marinier. Hij keert terug als sluipschutter en moet een moordaanslag op de president voorkomen. Maar dan wordt hij zelf van moord beschuldigd.

Haal snel de eerste twee seizoenen in en je hebt een wekelijks avondje op de bank. Enjoy!