De ultieme work-out: trampoline springen

Last Updated on: 3rd juni 2019, 01:38 pm

Je gezondheid en fit zijn, staan centraal anno 2019. Om je heen is iedereen druk bezig met hun lichaam ‘zomerproof’ te maken en steeds meer mensen maken dankbaar gebruik van de wat hogere temperaturen door lekker buiten te gaan hardlopen. Toch is niet iedereen zo sportief aangelegd en vinden een hoop mensen er niks aan om elke dag buiten een rondje te joggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop alternatieven die het sporten een stuk leuker maken. Denk bijvoorbeeld aan potje trampoline springen.

Trampoline springen is leuk, maar ook heel goed voor je lichaam en geest. Je gebruikt een hoop spiergroepen tijdens een kwartiertje springen en zo bouw je spierkracht op en verbrand je calorieën. Dit allemaal zonder je gewrichten te overbelasten. Niet verkeerd zo vlak voor de zomer!

Wat moet je doen?

Wanneer je in je hoofd hebt dat je heldhaftige salto’s gaat maken tijdens je work-out op de trampoline, heb je het mis. De bedoeling is dat je zachtjes op en neer springt. Je voeten moeten tijdens het bouncen op de trampoline blijven staan of gaan maximaal 15 centimeter van de trampoline. Met deze beweging train je dus je spieren, botten, pezen én cellen. Een multifunctionele work-out dus.

NASA approved

De trampoline work-out is ooit in de markt gezet door NASA. Astronauten verloren ontzettend veel botmassa na hun ruimtereizen door het verschil in zwaartekracht. Bij terugkomst moesten ze die massa natuurlijk weer opbouwen. Dit deden ze door te oefenen op een mini-trampoline. Onderzoekers kwamen erachter dat deze work-out een stuk minder belastend is dan bijvoorbeeld joggen, maar even effectief. De work-out is dus geschikt voor alle leeftijden. Zorg ook voor een geschikte trampoline natuurlijk, een Trampoline Specialist inschakelen is dan ook niet onverstandig.

De grootste voordelen

1.) Het is goed voor meerdere delen van je lichaam. Zo train je met het springen niet alleen je spieren, maar ook je botten en gewrichten

2.) Het is goed voor je gewicht, conditie en evenwicht. Door zwaartekracht wordt je lichaamsgewicht zwaarder tijdens het springen en moet je dus harder je best doen. Hierdoor verbrand je een stuk meer calorieën dan wanneer de zwaartekracht niet meespeelt. Je conditie gaat erop vooruit omdat je ademhalingscapaciteit groter wordt en je evenwicht neem toe.

3.) Je wordt er gelukkig van. Je maakt tijdens het springen endorfine (geluk hormonen) aan. Je wordt dus echt vrolijk van deze work-out